Osmaniye Kasaplar Odası Başkanı Coşkun: "Kayıt altına alınmayan ve yurda kaçak yollarlagetirilen küçük ve büyükbaş hayvanların yaşlarına bakılmaksızın kesilmesi yanlış bir uygulama"

Osmaniye Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Coşkun, "Kayıt altına alınmayan ve yurda kaçak yollarla getirilen küçük ve büyükbaş hayvanların yaşlarına bakılmaksızın

Osmaniye Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Coşkun, "Kayıt altına alınmayan ve yurda kaçak yollarla getirilen küçük ve büyükbaş hayvanların yaşlarına bakılmaksızın kesilmesi yanlış bir uygulama" dedi.

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıt altına alınmayan ve yurda kaçak yollarla getirilen hayvanların, ele geçirilmesinin ardından kesilerek sahibine geri verildiğini söyledi.

Coşkun, ele geçirilen hayvanların arasında 3 günlük kuzunun da 20 günlük buzağının da bulunduğunu belirterek, bunların da kesildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Yavru hayvanların kesilmesi uygulamasının ileride sıkıntılar doğurabileceğine dikkati çeken Coşkun, şunları kaydetti:

"Kayıt altına alınmayan ve yurda kaçak yollarla getirilen küçük ve büyükbaş hayvanların yaşlarına bakılmaksızın kesilmesi yanlış uygulama. Bizim toplum değerlerimiz var. 20 günlük kuzunun, 3 günlük buzağının kesilmesini kabul edemiyorum. Yakalandıktan sonra kesilen hayvanlar arasında gebe ve küçük hayvanların olduğunu görüyoruz. Kesilirken doğum yapan koyun gördüm. Alınan önlemlere her zaman saygı duyuyoruz. Ancak kesim işleminde bu konulara dikkat edilmesi gerekir."

Coşkun, kesilen kaçak hayvanların etlerinin sağlıklı olup olmadığına bakılmadan hayvan sahibine teslim edilmesini de sakıncalı bulduklarını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ise kaçak hayvanların kesimi ile ilgili Bakanlığın yeni bir çalışma içerisinde olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz