Osmaniye Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyü yakınlarında arazi taraması faaliyeti sırasında düzenlenen saldırıda şehit olan...

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyü yakınlarında arazi taraması faaliyeti sırasında düzenlenen saldırıda şehit olan Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu Komutanı Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar'ın cenazesi memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Şehit Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar'ın (37) cenazesi Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınarak, merkeze bağlı Tehçi Köyündeki baba evine getirildi. Şehidin cenazesi daha sonra köyün camisinin yanındaki meydanda hazırlanan tören alanına getirildi. Burada şehidin eşi Zübeyde, çocukları Ali Deniz (13) ve Yağmur (11), babası Ali, annesi İsabet, ağabeyi İbrahim ve kız kardeşleri Ummuhanı ve Gülay tabuta sarılıp, şehidin fotoğrafını öptüler.

Reklam
Reklam

Şehidin eşine tören alanındaki ambulansta sakinleştirici yapılırken, baba Çapar da bir ara fenalık geçirince sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Ayakta durmakta zorlanan şehidin eşi, kızına sarılarak teselli olmaya çalıştı. Törene katılan Tuğgeneral Hakan Atınç da baba Çapar’ın elinden tutarak destek oldu.

Vali Celalettin Cerrah ise şehidin ailesine başsağlığı diledi. Şehidin oğlu da törende gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ağabeyi İbrahim Çapar ise medyanın şehit haberlerine az vermesini eleştirdi. Anne İsabet Çapar “Mehmedim ben sana doyamadım” diye ağıt yaktı.

İl Müftüsü Ramazan Çortul’un kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin tabutu daha sonra cenaze aracına konarak “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları ve tekbirlerle köy mezarlığına getirildi. Şehit Mehmet Çapar, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye milletvekilleri Suat Önal, D.Mehmet Kastal ve H.Hüseyin Türkoğlu, 39. Mknz. P.Tug. Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Garnizon Komutanı Albay Ersin Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: