Osmaniye Valiliği SODES için proje desteği verecek

Osmaniye Valiliği Sosyal destek projesi (SODES) için destek sağlayacak.<br/>Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç başkanlığında yapılan...

Osmaniye Valiliği Sosyal destek projesi (SODES) için destek sağlayacak.
Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç başkanlığında yapılan toplantıya, kaymakamlar, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül, il ve ilçe belediyeleri temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Osmaniye’nin Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına dâhil olan illerden biri olması sebebiyle hibe programlarından yararlanma imkânına kavuştuğunu söyledi.
Sosyal Destek Projeleri için 10 milyon TL. kaynak ayrıldığını da belirten Mehmet Sadık Tunç, “İlimizin yeni olması, üniversitemizin geçmişinin çok eski olmaması ve beşeri kaynak olarak eksiklik gibi dezavantajlarımız olmasına rağmen, ilimizde son dönemde gerek Valiliğimiz bünyesinde gerek diğer kamu kuruluşlarımızda bazı gayretli arkadaşlarımızın yoğun çalışması sonucu güzel projeler hazırlandı. Bu projeler, hem istihdama katkıda bulunacak hem de gençlerimizin daha iyi yetiştirilerek, ulusal ve evrensel çapta rekabet edebilir hale gelmelerini sağlayacak başarılı projelerdi. Ümit ediyorum ki; bundan sonraki süreçte de bu çeşit projeler hazırlanacaktır. Proje hazırlama imkânı olmayan köy muhtarlıkları ve çeşitli dernekler projelerle ilgili fikir geliştirsinler, geri kalan konularda gerek Osmaniye Valiliği Avrupa Birliği ve Proje Koordinasyon Bürosu gerek Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının Osmaniye İl Ofisi kendilerine gerekli desteği verecektir. Osmaniye’nin çok sayıda proje hazırlayarak ayrılan kaynaktan mümkün olduğunca çok yararlanmasını temenni ediyorum.” dedi.
Toplantının devamında Osmaniye Valiliği Avrupa Birliği ve Proje Koordinasyon Bürosu personeli Mustafa Efe Sosyal Destek Projesi ile ilgili bilgi verdi.
SODES projesi kapsamına 2011 yılı itibariyle Osmaniye’nin de alındığını ifade eden Efe sosyal içerme projeleri, istihdam projeleri, kültür, sanat ve spor projelerinin destekleneceğini söyledi.
Toplantının son bölümünde konuşan DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hakan Torun, DOĞAKA tarafından Sosyal Destek Projesi ile ilgili rehber yayınlanacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz