Osmaniye Valiliği'nden Yardım Toplama Usulleri Uyarısı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Valiliği, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Osmaniye'ye gelen Suriyeliler için izin alınmadan yardım toplanamayacağı uyarısında bulundu.

Osmaniye Valiliği, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Osmaniye'ye gelen Suriyeliler için izin alınmadan yardım toplanamayacağı uyarısında bulundu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerde kendi imkanlarıyla kalan Suriyeli misafirlere hayırsever vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarınca maddi bir karşılık beklemeksizin yapılan yardımların takdir edildiği belirtildi. Bazı iyi niyetli olmayan kişilerin Suriyeli misafirlere yardım etme bahanesiyle yardım topladıkları bilgisi alındığının bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kişi ve kuruluşların 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 6. ve 7. maddeleri gereğince Valiliğimizden izin almaları, kişi ve kuruluşların Suriyeli misafirlere yapacakları büyük çaplı yardımları Valiliğimiz Afet Acil Durum Müdürlüğü ile koordineli olarak yapmaları, izinsiz yardım toplayanlar hakkında 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununun 28. ve 29. maddelerine göre yasal ve idari işlem yapılacağı, Suriyeli misafirlere yardım toplama bahanesiyle gelen ancak yardım toplama faaliyeti kimlik belgesi olmayanlara yardım yapılmaması, 155 veya 156 nolu ihbar telefonlarına bilgi verilmesi hususları halkımızın bilgisine saygıyla sunulur."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: