Osmaniye'de

Osmaniye'de Polis Memuru Aileleri Hukuki Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (POMAHDER) kuruldu.

Osmaniye'de Polis Memuru Aileleri Hukuki Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (POMAHDER) kuruldu.

Derneğin Kurucu Genel Başkanı Feride Yorucu, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, derneğin amacının polis memurlarının maruz kaldığı bütün hukuksuzluklarla mücadele olduğunu söyledi.

Polis memuru ailelerini, dernek üyeliğine davet eden Yorucu, şöyle devam etti:

"Görevi önleyicilik olan polisin, görevini yaparken hukuku öne alması gerekmektedir. Bu sebeple polise vicdani kanaat kullanma becerisi kazandırılmalıdır. Bunu başarılabilmesi için öncelikle kanun bilgisinin arttırılması amacıyla eğitimlerine önem verilmesi gerekir. Dernek olarak tüm polis memuru kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve her türlü hukuki sorunları için hukuk savaşı vereceğimizin bilinmesini istiyoruz. Zira derneğimizin amacı da polis memurlarının maruz kaldığı bütün hukuksuzluklarla mücadeledir. İnsanın önce kendine güvenmesi gerekir. Bunun çözümü ise kanun adamı olan polis memurlarının öncelikle kanunların kendilerine verdiği yetkileri, sorumlulukları ve haklarını iyi bilmesi lazım" dedi.

Reklam
Reklam

Yorucu, polisin insan haklarıyla bağdaşmayan bir çalışma sistemiyle çalıştığını savunarak, şunları kaydetti:

"Polisin mesaisi belli bir saatte başlasa da mesainin ne zaman biteceği bilinmemektedir. Polisinde bir insan olduğunu, dolayısıyla insan haklarıyla bağdaşmayan bir çalışma sistemiyle çalışmakta oldukları bir gerçektir. Bir polisin rütbeli ya da rütbesiz hiç fark etmeksizin, her gün yaklaşık 15 ile 18 saat çalıştıkları herkesin malumudur. Bu kadar fazla çalışan polisin ailesine, çevresine hatta kendisine zaman ayırması beklenemez. Tabi bunun sonucun da psikolojik sorunlar ortaya çıkmaktadır. İşte biz polis aileleri olarak Türkiye'de ilk kez genel merkezi Osmaniye olan bir dernek kurarak yaşadığımız sıkıntıları, sorunları ve hukuki problemleri çözüme kavuşturmak için Polis Memuru Aileleri Hukuki Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini kurduk."

Toplantıya katılan Belediye Başkanı Kadir Kara, kendisinin de polis çocuğu olduğunu ve derneğe destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Muhabir: Ümit Kahrıman

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: