Osmaniye'de 386 kişiye ilk yardım eğitimi verildi

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, ilk yardım eğitim merkezinde bugüne kadar 386 kişiye...

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, ilk yardım eğitim merkezinde bugüne kadar 386 kişiye eğitim verildiğini söyledi.
Eğitimlerin ilk yardım eğitmeni sertifikasına sahip Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Zübeyde Gündede, Dr. Cahit Küçük, Dr. Cumali Coşanoğlu ve Dr. Alper Çelikdelen tarafından verildiği belirten Cingöz, amaçlarının ilk yardım bilgi ve becerisini toplumun her bireyine öğretmek olduğunu kaydetti.
Kurs için müracaatların bir dilekçe ile eğitim merkezine yapılması gerektiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, tüm kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda mutlaka bu eğitimleri almış kişilerin bulunmasının zorunluluk olduğunu söyledi.
Hayatın her döneminde ve her ortamda kaza ve hastalanma riski bulunduğunun altını çizen Cingöz şöyle dedi: “Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda müdahalede bulunan kişilerin ilk yardım eğitimi almış olmaları, yaşamın sürdürülmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde, İyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynayacaktır. Bu nedenle ilk yardım eğitimi almamış kişilerin, ilk yardım uygulamalarında bulunmaları sakıncalı sonuçlar doğurabilir. İlk yardım uygulayacak kişilerin, mutlaka ilk yardım eğitimi almış olmaları, öncelikli amaçlarının kişilere zarar vermemek olduğunu bilmeleri ve hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir.”
Eğitim sayesinde fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin arttırılmasının sağlandığını kaydeden Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, “İlk yardım bilgi ve becerisinin toplumun her bireyine öğretilmesi hedeflenmektedir. Her kamu, özel kurum ve kuruluşunda personel sayılarına göre ilk yardımcı bulundurulması sağlanmış oluyor. Tüm kurumlarda 20 kişide 1, riskli iş yerlerinde ise 10 kişiden 1 kişinin ilk yardım eğitimi alması ve bu eğitimin ruhsatlı eğitim merkezlerinden alınmasının zorunludur.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz