Osmaniye'de 47 Ton Gümrük Kaçağı Çay Ele Geçirildi

Osmaniye'de, 47 ton gümrük kaçağı çay ele geçirildi.

Osmaniye'de, 47 ton gümrük kaçağı çay ele geçirildi.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sınır illerinden veya yurt dışından temin edilen yüklü miktarda gümrük kaçağı çayın, tırlarla Osmaniye güzergahı kullanılarak batı illerinde pazarlanmak üzere götürüleceği bilgisi üzerine, çalışma başlattı.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu üzerinde çalışma yapan ekipler, iki tırı durdurarak arama yaptı.

Araçlarda, gümrük kaçağı 47 ton çay ele geçirdi.

Reklam
Reklam

Ele geçirilen çayın, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü laboratuvarında yapılan analizinde yabancı menşeli düşük kalite çay olduğu, gümrüklendirilmiş değerinin de yaklaşık 618 bin TL'yi bulduğu bildirildi.

Çaya ve araçlara el konulurken, gözaltına alınan şüpheliler Ali T, Mehmet Ç. ve Ahmet Ç'nin "gümrük kaçağı çay bulundurmak ve nakletmek" suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: