Osmaniye’de başörtüsü konulu konferans düzenlenecek

Osmaniye’de Tesettür Seferberliği Platformu ‘Tessep’ tarafından konferans düzenleneceği bildirildi. Platformun Osmaniye sözcüsü A.Kadir Alakuş, İlahiyatçı...

Osmaniye’de Tesettür Seferberliği Platformu ‘Tessep’ tarafından konferans düzenleneceği bildirildi.
Platformun Osmaniye sözcüsü A.Kadir Alakuş, İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş’ın konuşmacı olarak katılacağı konferansta grup Şüheda’nın da ilahilerle programa renk katacağını söyledi.
Pazar günü Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenecek konferans hakkında bilgi veren ‘Tessep’ Osmaniye Sözcüsü Alakuş “Konusu başörtüsü olan konferansta konuşmacı olarak İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş katılacaktır. Grup Şüheda da birbirinden güzel ilahileri ile programda yer alacaklardır.” dedi.
Tesettür Seferberliği Platformu Akdeniz bölgesine 25 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek kurulan bir platform olduğunu kaydeden Akkuş, “Platform kamusal alana girene kadar değil, sömürü bitene kadar başörtüsüne özgürlük faaliyetleri yürütmektedir. Bununla ilgili imza kampanyası, anket çalışmaları, basın açıklamaları, paneller düzenleniyor. Bütün halkımızın bu anlamda desteğini bekliyoruz. Bizler tesettür yasağının anayasa ile tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız bütün hızıyla sürmektedir.” diye konuştu.
Alakuş, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenecek konferansa bütün Osmaniyelileri davet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz