Osmaniye'de Bıçakçılarda Kurban Bayramı Mesaisi

Osmaniye'de Kurban Bayramı dolayısıyla bıçak atölyelerinde, siparişleri yetiştirmek isteyen ustalar, yoğun mesai harcıyor.

Osmaniye'de Kurban Bayramı dolayısıyla bıçak atölyelerinde, siparişleri yetiştirmek isteyen ustalar, yoğun mesai harcıyor.

Kent merkezinde 75 yıldır bıçakçılık yapan Süleyman Umuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram dolayısıyla son bir haftadır işlerinde büyük oranda artış olduğunu, bu nedenle personel takviyesi mesai yaptıklarını belirtti.

Kurbanlık kesiminde bıçak tercihinin çok önemli bir faktör olduğunu kaydeden Umuş, müşterilere doğru kesim için doğru kesim araçları sattıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Konya, Adana, Mersin ve Eskişehir başta olmak üzere çok sayıda şehirde 1936 yılından beri bıçak satışı yaptıklarını ve ürünlerinde fabrikasyon bulunmadığını belirten Umuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son bir ay içerisinde işlerimizde büyük oranda hareketlilik yaşanıyor. Kurban Bayramı sabahına kadar iş yerimiz açık olacak. İş yerimizde çok sayıda bıçak satışı yaptık. Amacımız bu dönemde 100 bin bıçağın üzerine çıkmak. Kendi imalathanelerimizde üretilen, el yapımı özel bıçaklarımız, Osmaniye ve çevre şehirlerde çok talep görüyor. Sağlıklı bir şekilde kurban kesecek bıçaklarımızın fiyatı 8 ile 30 TL arasında değişiyor."

Umuş, vatandaşların, sokak aralarında düşük fiyatlara satılan bıçakları almamaları gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: