Osmaniye'de "Çukurova Aşıklar Bayramı Ve Aşık Feymani Şenliği" Yapıldı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen "16. Uluslararası Çukurova Aşıklar Bayramı ve Aşık Feymani Şenliği"

OSMANİYE Başkanı Abdullah Gizlice, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezindeki etkinliğe 15 aşık ve halk ozanının katıldığını söyledi. Şenliğe Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Kerkük'ten halk ozanlarının katıldığını ifade eden Gizlice, şunları kaydetti: "Derneğimiz 18 yıldır Osmaniye Halk Kültürünü derinlemesine araştırıp inceleyerek bu alanda eserler kazandırmak adına çalışma yapıyor. Her yıl Çukurova yöresindeki ozan ve aşıkları bir araya getirerek etkinlik düzenliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Osmaniye Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Halk kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için etkinliğimizin önemli olduğunu düşünüyorum. Davet ettiğimiz ozan ve aşıklarımızın katılımları bizleri mutlu etti." Gizlice, şenliğin her yıl daha kapsamlı olması için çalışma yapıldığını da sözlerine ekledi. Etkinliğe, Osmaniye'den Aşık Feymani, Osman İper, Aşikar, Seyfi Metin, Sadık Suna, Mustafa Fındıklı, Adana'dan Osman Akçay, Eyyubi, Hatay'dan Gül Ahmet Yiğit, Azerbeycan'dan Hayat Veyisova, Bursa'dan Temel Turabi, Kocaeli'den Taner Öztürkoğlu, Gürcistan'dan Nargile Memedoğlu, Kerkük'ten Ahmet Talaferli ve Kozan'dan Dertli Polat katıldı. Aşık ve ozanların türkü, atışma, divan ve barak-bozlak dalında seslendirdiği şiir, ağıt ve türküler katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz