Osmaniye'de Grup Içme Suyu Projeleri

Osmaniye İl Genel Meclisinin, grup köylerin içme suyu projelerinin tamamlanması için iller bankasından 20 milyon kaynak talep ettiği bildirildi.

Osmaniye İl Genel Meclisinin, grup köylerin içme suyu projelerinin tamamlanması için iller bankasından 20 milyon kaynak talep ettiği bildirildi.

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Lütfi Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projelerin 94 köyü kapsadığını belirtti.

İller Bankası'ndan kaynak sağlandığında 10 ayda 4 içme suyu projesinin tamamlanacağını ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"İl Genel Meclisi Üyeleri oy birliğiyle Yarpuz, Kadirli Koçlu, Yusuf İzzettin ve Sumbas Akdam-Höyük Grup köyleri içme suyu projelerinin tamamlanması için İller Bankası'ndan 20 milyon ödenek talep etme kararı aldı. Ödenek geldiğinde, inşallah köylerimizin içme suyu sorunu çözülecek."

Reklam
Reklam

Özkan, bu projelerin tamamlanmasının, ekonomik yönden de faydalı olacağına inandığını söyledi.

Kuyu suyu depolarından faydalanan köylülerin elektrik parası da ödediğini beliten Özkan, "Proje sayesinde köylüler ekonomik bir yükten kurtulacak. İl Genel Meclisi olarak 29 köyün faydalanacağı Yarpuz Grup İçme Suyu Projesi için 7 milyon, 13 köyün faydalanacağı Kadirli Koçlu Grup İçme Suyu Projesi için 5 milyon, 37 köyün faydalanacağı Kadirli Yusuf İzzettin Grup İçme Suyu Projesi için 6 milyon 600 bin ve 15 köyün faydalanacağı Sumbas Akdam-Höyük Grup İçme Suyu Projesi için de 1 milyon 400 bin ödenek talep ettik" diye konuştu.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: