Osmaniye'de halk oyunları grup müsabakaları yapıldı

Osmaniye'de Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun 2012 Kulüplerarası Grup Müsabakaları 7 ilden 45 halk oyunu ekibinin katılımı ile yapıldı.

Osmaniye'de Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun 2012 Kulüplerarası Grup Müsabakaları 7 ilden 45 halk oyunu ekibinin katılımı ile yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, merkez spor salonundaki açılış programında, müsabakalarda bin 200 yarışmacı, 10 hakem, 43 idareci ve 50 antrenörün yer aldığını ifade etti.

Demir, müsabakalarda Osmaniye'nin yanı sıra Adana, Aksaray, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Hatay'dan halk oyunları ekiplerinin büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde, geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz oyunları sergileyeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Yarışma sonunda her dalda birinci olan ekiplerin Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanacağını söyleyen Demir, şöyle devam etti:

"Altı ilimizden gelen halk oyunları ekibi, ülkemizin her yöresinin kültürel zenginliğini şehrimize getirdi. Bu tür müsabakalar sayesinde yeni arkadaşlıklar, dostluklar kuruluyor. Birlik ve beraberliğimiz güçleniyor. Sazımız, sözümüz, halayımız, kültürümüz, bizi biz yapan değerlerimizin sonsuza kadar yaşatılmasını diliyorum. Temelini yeni attığımız 2 bin kişilik spor salonumuzun tamamlanmasıyla, uluslar arası müsabakalara da ev sahipliği yapacağız."

Halk oyunları grup müsabakalarında kategorilerinde birinci olan ekiplere kupaları verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz