Osmaniye’de “helal Kazanç” Konferansı

OSMANİYE (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı'nda uzman Mustafa Soykök, Anadolu Gençlik Derneği Şubesi organizasyonunda “helal kazanç” konulu konferans verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda uzman Mustafa Soykök, Anadolu Gençlik Derneği Şubesi organizasyonunda “helal kazanç” konulu konferans verdi. Soykök, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezindeki programda, haramdan uzak durma, helal kazanç ve helal lokma konularının önemli olduğunu belirtti. Helal kazancın imanla alakalı konu olduğunu ifade eden Soykök, şunları kaydetti: "Tüm ümmetlerin bir imtihanı vardır. Bizim imtihanımız da mal ile haramdan el çekmekledir. Rabbimiz, ayeti kerimesinde özetle 'Adem oğullarını izzetli kıldık, yaratılmışların en şereflisi kıldık' diyor. Helal kazanç peşinde koşmamız da bir ibadettir. Yaradılış gayemiz içinde helal kazanç peşinde koşmak da vardır. Bir Müslüman dinimizin direği olan beş vakit namazını kılarsa ondan sonraki tüm helal işleri ibadet haline gelecektir. Bizler Allah'ın bizlere verdiği nimetlerle ahireti istiyor ama dünyayı da ihmal etmiyoruz. İşte bu yüzden helal kazanç için çalışmak ibadettir. Allah yolunda oluşumuz sadece camide olmamız değildir. Helal rızık için çalışmak kendi alın teriniz ile bir şeyler kazanmak çok önemli bir şeydir. " Etkinlikte, mahalli sanatçı Yusuf Karaburç, ilahi seslendirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz