Osmaniye'de Hububat Ve Baklagil Fark Ödemesi Desteği

Osmaniye'de, 2012 yılı hububat ve baklagil fark ödemesi desteği müracaatlarının başladığı bildirildi

Osmaniye'de, 2012 yılı hububat ve baklagil fark ödemesi desteği müracaatlarının başladığı bildirildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, yazılı açıklamasında, üreticilerin fark ödemesi desteğinden faydalanabilmeleri için 30 Nisan 2013 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti.

Sağlam, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreticilerinin fark ödemesi alabileceğini kaydetti.

Üreticilerin son başvuru tarihini beklemeden başvurularını yapmaları gerektiğini ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bakanlar Kurulu kararı kapsamında, afetler sebebiyle meydana gelen ve tespiti yapılmış ürün kayıpları olan çiftçilere 2012 yılı ürünü, yağlı tohumlu bitkiler ve hububat baklagil fark ödemesi desteğinden yararlanmak için müracaat etmeleri durumunda hasar oranına bağlı olarak eksik ödeme yapılacak. Prime esas ürün miktarının belirlenmesinde, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirlenen il ortalama verimleri kullanılacak."

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: