Osmaniye'de İl Genel Meclisi Çalışmaları

Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, 9 milyon 205 bin lira ek bütçe yaptıklarını söyledi.

Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, 9 milyon 205 bin lira ek bütçe yaptıklarını söyledi.

Acar, İl Özel İdare Binasındaki makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, il genel meclisinin yeni hizmet binasındaki ilk toplantısında önemli kararlar alındığını belirterek, İl Genel Meclisi üyelerinin aldığı kararların Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah tarafından onaylandığını kaydetti.

Yeni taşındıkları binadaki ilk toplantılarında 20 karar alındığını ifade eden Acar, valinin onayının ardından bu kararların kesinleştiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Düziçi ilçesi Çitli köyündeki prefabrik olan ilköğretim okulunun yıkılarak yerine modern bir bina yaptırılması konusunda karar alındığını dile getiren Acar, "Bunun dışında, Çona Köyü İlköğretim Okulu bahçesine basketbol ve voleybol sahası yapılmasına ilişkin kararımız var. Bunların yanı sıra yol ve içme suyu ile ilgili çalışmalarımız da sürüyor" dedi.

Acar, 2012 yılı özel idare bütçesinin 26 milyon 500 bin lira olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Gerek Valiliğimizin ve gerekse İl Özel İdaremizin elini güçlendirmek için, hizmetlerin aksamadan devam edebilmesi için 9 milyon 205 bin lira ek bütçe yaptık ve İl Özel İdaresi emrine verdik. Ek bütçenin büyük bir kısmı Destek Hizmet Müdürlüğünün akaryakıt alımı ile ilgili. Başka büyük bir kısmı da Yol İşleri Şube Müdürlüğüne aktarıldı. İl Genel Meclisi Üyeleri oy birliğiyle bu kararı verdi. Üyelerimiz Özel İdaresinin çalışmalarını güçlendirmekle mükelleftir. İnşallah ilgili müdürlüklerimizde programımızı eksiksiz uygular. Yolsuz ve susuz köy kalmaması temennisindeyiz. Bizler il genel meclisi üyeleri olarak hizmet anlamında kararlar almaya devam edeceğiz"

Reklam
Reklam

İl Özel İdaresinin Kadirli Ticaret Borsasının Gıda Laboratuvarı işletmek için kurduğu şirkete yüzde 20 oranında ortak olduğunu belirten Acar, işletmenin bölgenin gıda ve toprak analizi yapacağını aktardı.

Acar, 2013 yılı yatırım ve performans programının il genel meclisinde görüşüldüğünü belirterek, Kasım'da bütçeleştirileceğini söyledi.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: