Osmaniye'de Ilahiyat Fakültesi Kurulması Çalışması

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) İlahiyat Fakültesi'nin proje tanıtımı yapıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) İlahiyat Fakültesi'nin proje tanıtımı yapıldı.

Vali Celalettin Cerrah, özel bir tesiste düzenlenen toplantıda, üniversitedeki fakülte sayısının artmasının kente fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

Hayırseverlere de bu konuda görev düştüğünü belirten Cerrah, OKÜ'de 4 fakültede 6 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü, fakülte sayısı arttıkça öğrenci sayısının da artacağını ifade etti.

Cerrah, bunun da kentin çehresini değişeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Üniversiteler bacasız fabrikalardır. Üniversitemiz ileride Osmaniye'yi yükseltecektir. Bunun için devlet desteğinin yanı sıra, hayırseverlerimize de görev düşüyor. Ne yaparsak burada kalır. Bir eser bırakmaz veya hayır işleri yapmazsak geride bıraktıklarımız bizleri unutur. Bu nedenle hayırseverlerimizin desteği şart. Zenginlik, para, pul hepsi bu dünyada kalıyor. Onun için ben de dahil, Osmaniye'deki sivil toplum örgütleri, işadamları hep birlikte elimizi taşın altına koyup, en kısa sürede bu binanın maliyeti neyse onu ortaya çıkartmamız lazım. Osmaniye ekonomik yönden güçlü ve ben inanıyorum ki gerekli olan bu parayı çıkartacaktır. İnanıyorum ki gerekli olan parayı en kısa sürede toplar ve ilahiyat fakültesini açarız."

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, fakültenin 5 ay önce kurulduğunu ve akademik kadrosunun hazır olduğunu belirtti.

Büyükalaca, "Fakültenin bölümleri kuruldu. Biz üniversite olarak fakülte için üzerimize düşen görevi yerine getirmiş durumdayız. Bu fakülte bizim için büyük öneme sahip. Zira eğitimdeki 4+4+4 sistemi sayesinde ilahiyat fakültesinin önemi daha da arttı. Umarım kısa sürede inşaat çalışması başlar ve hizmete girer" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Yağmur da dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İlahiyat Fakültesinin yapılması için dernek olarak 102 bin lira bağışta bulunulduğunu kaydeden Yağmur, "Bu güne kadar fakülte kurulması için çok sayıda görüşmeler yaptık. Artık görüşmelerimizi somut adımlara dönüştürmemiz gerekiyor. Osmaniye halkının OKÜ'de bir ilahiyat fakültesi kurulması için destek olacağına inanıyorum" dedi.

Programda, işadamları ilahiyat fakültesi inşaatı için yaklaşık 1 milyon TL bağışta bulundu.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Tuğba Temir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: