Osmaniye'de Kaçak Ürünü Bitiren İkram

Osmaniye Valisi Celalettin Celalettin Cerrah'ın park ziyareti sırasında bir seyyar satıcının, "Kaçak çay içer misiniz"...

Osmaniye Valisi Celalettin Celalettin Cerrah'ın park ziyareti sırasında bir seyyar satıcının, "Kaçak çay içer misiniz" sorusu üzerine ilde başlatılan kaçak ürünlere karşı mücadele sonucunda, piyasa değeri yaklaşık 112 milyon lira tutarında, 13 milyon kaçak ürün ele geçirildi. Her boyutta sürdürülen mücadeleyle, şehirde kaçak ürün kullanılmasının önüne geçildi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, 30 Ağustos 2012 tarihinde Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya ve MHP'li Belediye Başkanı Kadir Kara ile birlikte İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’nda halkla sohbet ederken, bir seyyar satıcının, "Sayın Valim, kaçak çay içer misiniz" diye sorması üzerine, kaçak çayı içmeyen Cerrah, "PKK'ya yardım etmek istiyorsanız, Türk polisini öldürsün, Türk askerini öldürsün istiyorsanız, Türk vatandaşlarını öldürsün istiyorsanız; kaçak çay ve sigara için, kaçak benzin kullanın daha ne diyeyim size. Böyle bir Türk vatandaşı olur mu? ’PKK kahrolsun’ diyorsunuz ama kaçak sigara ve çay içerek PKK’ya destek veriyorsunuz. Nereye gitsem kaçak çay var. Böyle bir şey olamaz" diyerek tepki göstermişti.

Reklam
Reklam

Bu tepkinin üzerine Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren harekete geçerek, "Ülkemi seviyorum, kaçak çay ve sigara kullanmıyorum projesi" başlattı. Bu proje kapsamında emniyet, ile giriş çıkış yapan kaçak ürünlere karşı operasyonlarını artırdı. Ayrıca il içerisinde kaçak ürünlere karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla; 5 bin broşür dağıtımı, bin afiş, 50 bilboard, şehrin giriş ve çıkışlarına totem tabela, üzerinde görsel uyarıların bulunduğu 18 bin bardak altlığı yaptırılarak dağıtıldı. Ayrıca, raket tabela afişler, 20 ayaklı afiş panosu, bilgilendirme mesajlarının bulunduğu 2 bin takvim, üzerinde slogan bulunan bin kupa bardak, üzerinde slogan bulunan bin şapka ve 15 bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Emniyet Müdürü Ceren, yapılan bu çalışmalar sonucunda Osmaniye'de özellikle kaçak çay ve sigara kullanımının sıfıra düştüğünü belirterek, "Kaçakçılık suçlarından elde edilen gelirler, yasa dışı örgütler tarafından faaliyetleri için finans kaynağı olarak kullanılmaktadır. Kaçakçılık suçlarından haksız gelir sağlayan terör örgütleri devlet otoritesini bölgesel olarak etkileyebilmektedir. Terör örgütü doğrudan kendi yaptığı kaçakçılığın yanında, sınır bölgelerinde oluşturduğu sözde gümrük noktalarından kaçakçılık yapan şahıslardan vergi adı altında haraç alarak, finansal bir gelir elde etmektedir. Ayrıca, kullanılan kaçak ürünler ülkemizi vergi kaybına uğratmakla birlikte, kaçak çay ve sigaralarda bulunan katkı maddeleri tüketicilerin sağlıklarına zarar vermektedir. Kaçak çay ve sigaranın sağlığa zararları hakkında vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ve terör örgütünün kaçak sigara ve çaydan elde ettiği haksız gelirin önlenmesi ve tüketicilerin sağlıklarının korunması amacıyla halkın bilinçlendirilmesi amacıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz tarafından geliştirilen projeyi 1 yıldır uyguluyoruz ve çok olumlu sonuç elde ettik. Artık ilimizde kaçak ürün kullanılmıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Ceren, bu kapsamda, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2012 yılı ile 2013 yılı ilk 3 ayı içerisinde il genelinde 969 operasyonel faaliyet gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Gerçekleştirilen olayla ilgili 16 bin 250 şüpheli şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 850’si tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine konulmuştur. Yapılan operasyonlarda 13 bin kaçak cep telefonu, 13 bin kaçak cinsel uyarıcı hap, 58 bin 223 kilo gümrük kaçağı çay, 9 milyon gümrük kaçağı makaron, bin 113 gümrük kaçağı alkol, 3 milyon değişik cins ve markalarda gümrük kaçağı sigara, 303 kaçak canlı hayvan, 60 bin litre madeni yağ ve motorin, 2 bin 500 kilo gram esrar, 336 Hint kenevir bitkisi ile uyuşturucu ve gümrük kaçağı malzeme naklinde kullanılan 8'i TIR olmak üzere toplam 264 değiş marka ve cinste araca mahkemece el konulmuştur."

Ceren, el konulan kaçak malzemelerin maliyetinin ise dudak uçuklattığını söyleyerek, "Müdürlüğümüzce ele geçirilen ve mahkemece el konulan gümrük kaçağı malzeme, araç ve uyuşturucunun piyasa değeri 36 milyon 897 bin lira, el konulan gümrük kaçağı malzemelerin gümrüklendirilmiş değeri 46 milyon lira, gümrük kaçağı malzeme naklinde kullanıldığı tespit edilen araçların piyasa değeri ise 3 milyon 500 bin liradır. Toplamda ise 112 milyon lira maddi değerinin olduğu tespit edilmiştir. Ele geçirilen gümrük kaçağı malzeme ve mahkemelerce el konulan araçların miktarı ve piyasa değeri göz önüne alındığında, ülkemizin denize ve kara sınırı olmayan iller içerisinde Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ilk sıralarda yer almaktadır. Halkımızdan aldığımız destekle birlikte, suç ve suçlularla mücadelemiz Osmaniye halkının huzur ve güvenliği için kararlılıkla devam edecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: