Osmaniye’de kadın çiftçiler yarışacak

Geleneksel hale gelen ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ yarışmasının bu yıl ki bölge finalinin Osmaniye’de yapılacağı bildirildi.Gıda,...

Geleneksel hale gelen ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ yarışmasının bu yıl ki bölge finalinin Osmaniye’de yapılacağı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, il yarışmalarının 12 Mart Pazartesi günü saat 15.00‘da Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde düzenleneceğini belirtti.

Sağlam, şu bilgileri verdi: “2004 yılından bu yana Kadın çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla ülke çapında olduğu gibi ilimizde de“Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı program düzenlenmektedir. 81 ilde yapılacak yarışmanın Osmaniye finaline her ilçeyi temsilen seçilen bir yarışmacı katılacak. Yarışmaya katılacak kadın çiftçiler, en fazla lise mezunu, herhangi bir yüksek öğrenim kurumunda kaydı bulunmayan, 18 yaşını doldurmuş, köyde ikamet eden ve çiftçilik yapan, kendisi, eşi ya da babasına ait Çiftçi Kayıt Sistemi veya Veteriner Bilgi Sistemi belgesi bulunanlar arasından seçilmektedir.”

Reklam
Reklam

Sağlam, 81 ilin 9 bölgeye ayrılacağını ve Osmaniye’nin yer aldığı grubun bölge finalinin ise 18 Nisan'da Osmaniye’de yapılacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz