Osmaniye'de Kitap Okuma Etkinliği

OSMANİYE (AA) - Osmaniye’de 50. Kütüphaneler Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte, Vali Mehmet Oduncu'nun da katılımıyla yaklaşık 200 kişi kitap okudu.

OSMANİYE - Osmaniye’de 50. Kütüphaneler Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte, Vali Mehmet Oduncu'nun da katılımıyla yaklaşık 200 kişi kitap okudu. Vali Oduncu, Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi bahçesindeki etkinlikte, sadece ders odaklı bir hayatın çocuklar için doğru bir hayat tarzı olmadığını belirterek, yazılı kaynaklara ulaşılması ve sosyal çevrenin, hayata hazırlanmada önemli olduğunu vurguladı. Çocukların ödeve, oyuna ve sosyal aktivitelere ne kadar zaman ayırması gerektiğin belirlenmesi konusunda ailelere görev düştüğünü ifade eden Oduncu, şunları kaydetti: "Günümüzde kitaba ulaşmak oldukça kolay hale gelmiştir. Bu gün cep telefonlarımızda bile el kitaplarını taşıyabiliyoruz. Tabi kitabı elimize alıp sayfalardan okuduğumuzda aldığımız tadı, cep telefonlarından okuduğumuzda alamıyoruz. İmkanlarımız kitap okumanın yollarını kolaylaştırırken bazı zorluklar da getiriyor. Bu noktada çocuklarımızın yazılı kaynaklara ulaşmasında, ailelerimize ve öğretmenlerimize görev düşüyor. Sadece ders odaklı bir hayat, çocuklarımız için doğru bir hayat tarzı değil. Derslerde en yüksek puanı alan çocuk, başarılı çocuk demek de değildir. Çocuklarımıza, oyuna, yazılı kaynaklara, ödev, sosyal aktivitelere ne kadar zaman ayırmaları gerektiği konusunda rehberlik etmemiz gerekiyor." Oduncu, evlerde kitap okuma faaliyetinin yapılmasının alışkanlık haline gelmesini arzuladığını belirtti. Ailesiyle kitap okuduğunu söyleyen Oduncu, “Her akşam televizyonu kapatarak yarım saat ailece kitap okuyoruz. Bunu çocuklarımız kitap okuma alışkanlığı kazansın diye yapıyoruz. Bunu hepimiz yapmalıyız” dedi. Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı etkinlikte, katılımcılara şapka dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: