Osmaniye'de Muhtarlık Teşkilatı’nın Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Muhtarlık Teşkilatı’nın kuruluşunun 69. Yıl dönümü Osmaniye Merkez Mahalle Muhtarları Derneği tarafından törenle kutlandı.Devlet Bahçeli...

Muhtarlık Teşkilatı’nın kuruluşunun 69. Yıl dönümü Osmaniye Merkez Mahalle Muhtarları Derneği tarafından törenle kutlandı.

Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende Dernek Başkanı Ahmet Özener, anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Özener yaptığı konuşmada, “Bugün burada Muhtarlık Teşkilatı’nın kuruluşunun 69. yıldönümü münasebetiyle toplanmış bulunmaktayız. Osmaniye Muhtarlar Derneği Dernek Başkanı olarak, tüm Muhtar arkadaşlarımın bu güzel günlerini en içten dileklerimle kutluyorum. Ahirete intikal etmiş olan arkadaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmetler dilerken, hayatta olup ta görev alamayan veya almamış arkadaşlarımıza da hayırlı ömürler diliyorum. Hali hazırda görevi başında olan birbirinden kıymetli Muhtar arkadaşlarımın görevlerinden üstün başarılar dilerken, yuvalarında da tüm aile fertleriyle beraber huzurlu bir hayat sürdürmelerini temenni ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmasında muhtarların yetkilerinin azlığından yakınan Özener, şöyle devam etti:

“Yetkileri artırılmış muhtar, tüm mahallesindeki insanların sorunları karşısında da güçlü Muhtar demektir. Ne kadar güç, o kadar çözüm demektir. Muhtar arkadaşlarımın, yetersiz yetkilerle ve kıt imkanlarla Muhtarlık hizmetini yürütmeye çalıştıklarını bizler gibi, birçoğunuz da bilmektesiniz. Birçok kardeşimiz bu görevi yürütürken, kendi maddi ve manevi değerlerinden özveride bulunmaktadırlar. Arzumuz odur ki; merkezi ve yerel yönetim ve halk arasında adeta bir tampon vazifesi gören Muhtarlarımızın, yasal yetkilerinin artırılarak, tüzel kişilik kazanacak bir duruma getirilmeleridir. Muhtarlık, sosyal devletçilik ve ileri demokrasilerde vazgeçilemeyecek bir kurumdur diyoruz. Demokrasinin kesintiye uğradığı tarihlerde bile fesih edilemeyen bir kurum olmuştur. Çünkü yerini dolduracak bir kurum daha bulunamamıştır. Yasa yapıcılarımızın bu sesimizi duymalarını arzularken, tekrar tüm Muhtarlarımızın ve Osmaniye halkımızın Muhtarlar gününü canı gönülden kutluyorum.”

Reklam
Reklam

Başkan Ahmet Özener ve dernek yönetim kurulu üyeleri daha sonra Vali Celalettin Cerrah’ı makamında ziyaret ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: