Osmaniye’de Öğretmenlere Fatih Projesi Anlatılıyor

Osmaniye'de düzenlenen Fatih Projesi ve Eğitim Liderliği Kursu'na bin 84 eğitimci katıldı.Osmaniye Anadolu Öğretmen Lisesi'nde...

Osmaniye'de düzenlenen Fatih Projesi ve Eğitim Liderliği Kursu'na bin 84 eğitimci katıldı.

Osmaniye Anadolu Öğretmen Lisesi'nde devam eden Fatih Projesi ve Eğitim Liderliği kursunu ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, projeyi geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmanın öğretmenler sayesinde olacağını söyledi.

Devletin, Fatih Projesi ile cesur bir adım atarak, bütün dünyanın önünde eğilen bir harekete yön verdiğini vurgulayan Kılıç, “Proje, dünyanın sayılı ülkelerinin dahi henüz kullanmadığı bir harekettir. Bunu kim önce başarıyla yaparsa 21.yüzyılın şekillendiricisi veya kahramanı o ülke olacak. Geçmişte atalarımızın bizlere miras bıraktığı adaletle yönetme olgusunu günümüzde bu tür aletlere yön veren insanlar yapacak. Dedelerimiz öncesinde neler yapmışsa bizler de onlardan birkaç adım ötesini yapacak güçteyiz. Avrupa Birliği Projeleri kapsamında gezdiğim birçok ülkede böyle bir proje yok. Eğitim çok önemli. 21.Yüzyıla hakim olmak isteyen devlet, fırsatları arttırıp teknolojide gelişme yapması, gelecek neslin eğitim alanında iyi yetişmesini sağlaması gerekiyor. Ülkemizin kat ettiği mesafeyi göz ününe alırsak geldiğimiz nokta; Herkesin elinde tablet bilgisayar, her okulda akıllı tahtaların olduğu, hızlı bir değişimin yaşanarak Fatih Projesi hayata geçirilmiştir. Aslında bu proje gelecek çağı şekillendirme projesidir. Projeyi ne kadar iyi öğrenirsek o kadar faydalı oluruz. Ülkelerin geleceğin şekillendirmesi eğitimle olur. Geçmişte bunun yüz binlerce örneği var. İnsan kolay yetişmiyor. Tecrübeler kolay elde edilmiyor. Bütün bunları hayata geçirmek için iyi öğretmene ihtiyacımız var.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Osmaniye’de Fatih Projesi kapsamında, bugüne kadar 29 okulda 671 adet dersliğe akıllı tahta takıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, “2012-2013 Eğitim öğretim yılında 3 okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilerimize tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak. Ayrıca okullarımızdaki sınıflara akıllı tahta takılmasına hızla devam edecek.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: