Osmaniye'de Ramazan Bayramı Tedbirleri

Osmaniye'de Ramazan Bayramı dolayısıyla güvenlik tedbirleri alındığı bildirildi.

Osmaniye'de Ramazan Bayramı dolayısıyla güvenlik tedbirleri alındığı bildirildi.

Osmaniye Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli tedbirler alındığı belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün kendi sorumluluk bölgelerinde huzur ve güvenliği sağlayacak tüm tedbirleri alacakları, İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve 112 servislerinde takviyeli personel bulunduracağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün kendi alanına giren, bayram süresince meydana gelebilecek olaylara karşı, acil bir müdahale ekibi hazır bulunduracağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca belediye başkanlıkları tarafından itfaiye birimleri, su arıza ve temizlik ekiplerince gerekli tedbirler alınacak ve nöbetçi ekipler oluşturulacak, cenaze iş ve işlemlerini yürüten görevliler hazır bulunacaklar. Yine belediyeler tarafından alışveriş merkezlerinde zabıta ekiplerince gıda kontrolleri ve fiyat denetimleri yapılacak, umuma açık yeme içme mekanların ve gıda üreten yerler, berber, kuaför, hamam gibi iş yerleri sürekli denetlenecek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de bayram öncesi gıda kontrollerinin denetimlerinin sıkılaştırılması ve bayram süresince şikayetlerin denetlenmesi ile ilgili nöbetçi ekipleri görevlendirecek.

İl Emniyet Müdürlüğü, şehirler arası otogar ve Devlet Demir Yolları Garı'nda bayram münasebetiyle oluşabilecek yolcu yoğunluğuna yönelik olarak gerekli güvenlik tedbirlerini alacak. Telekom İl Müdürlüğü ve PTT Müdürlüğü, telefon görüşmeleri ve posta işlemlerinin aksamaması için gereken tüm tedbirleri alacaklar. Son olarak elektrik kesintilerinin yaşanmaması için gereken tedbirler alınacak, elektrik arızalarına karşı nöbetçi ekipler oluşturulacak, vatandaşların olası arıza bildirimlerinin çözülmesinde gecikmelere sebebiyet verilmemesi sağlanacaktır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Tuğba Temir/Mutlu Bozdağ / Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: