Osmaniye’de Tapu Sorunu Çözülüyor

Osmaniye’nin en büyük sorunlarının başında gelen hisseli arazilerdeki tapu sorunu çözülüyor. Osmaniye'deki bazı mahallelerde bulunan...

Osmaniye’nin en büyük sorunlarının başında gelen hisseli arazilerdeki tapu sorunu çözülüyor. Osmaniye'deki bazı mahallelerde bulunan hisseli araziler müstakilleştirilerek tapuları sahiplerine dağıtılacak.

Yaklaşık 5 bin parselin müstakilleştirilmesi çalışması ile ilgili olarak hazırlanan protokol Osmaniye Belediyesi ile Kadastro Müdürlüğü arasında imzalandı. Belediye Meclis salonunda ki protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, kentin imarlaşmasına en büyük katkının hisseli arazilerin müstakilleştirilmesi olduğunu kaydetti. Bunu göreve geldikleri ilk günden bu güne kadar söylediklerini ifade eden Kara, "Göreve geldiğimiz zaman, süreç içerisinde bu çalışmaları başlattık. Kadastro Müdürlüğümüz ile ortak bir protokol imzaladık. Bu imzaladığımız protokol ve kanun çerçevesinde 2981 sayılı kanun kapsamında hisseli arazilerin müstakilleştirilmesi konusunda özellikle Gebeli ve Ahmet Yesevi Mahallelerinde 192 Bin metrekare alanda toplam 400 parselde çalışmaları belli bir noktaya kadar getirdik. Arazi etüt çalışmaları 2010 yılında başlamıştı. Bunun yanı sıra aynı zamanda mülkiyetlerle ilgili konuların yasaya uygun bir şekilde çözülebilmesi konusunda da kadastro müdürlüğünün incelemeleri devam ediyordu. Son olarak hisseli parselleri müstakil hale getirerek 400 vatandaşımızın tapusunu düzenleyeceğimiz törenle takdim edeceğiz. Ayrıca 2012 yılı içerisinde imar af yasası kanunu kapsamında özellikle, Mareşal Fevzi Çakmak, Hacıosmanlı Osmanlı, Adnan Menderes, Mimar Sinan, Karaboyunlu, Karaçay, Yıldırım Beyazit,Kurtuluş ve Alibekirli mahallelerimizdeki belediyemizce belirlenen alanlarda toplam 160 dönümlük bir arazi bu. Buralarda da karasal çalışmalar yapılarak hisseli araziler müstakil hale getirilecek ve buralardan elde edilecek müstakil tapularda inşallah sahiplerine dağıtılacak" dedi.

Reklam
Reklam

Şehrin zenginleşmesi adına bu arazilerin ekonomiye kazandırılacağını aktaran Kadastro Müdür Vekili Mustafa Şen ise şunları söyledi: "Araziler müstakil olmadığı için ruhsat alınamıyor, bankalar ipotek olarak teminat veremiyor, satamıyor. İşte bu sorunları çözmüş olacağız. Bütün amacımız daha iyi yaşanabilir bir Osmaniye meydana getirebilmek."

Konuşmaların ardından mahallelerdeki arazilerin müstakilleştirilmesi çalışması ile ilgili olarak hazırlanan protokol, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Kadastro Müdür Vekili Mustafa Şen tarafından imzalandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: