Osmaniye’de Toplu Konutların Satışı Nisan Ayında Yapılacak

Osmaniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yeşilyurt Mahallesinde TOKİ tarafından yapılan toplu konutların satışları için...

Osmaniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yeşilyurt Mahallesinde TOKİ tarafından yapılan toplu konutların satışları için nisan ayında taleplerin alınarak satışların yapılması bekleniyor. İnşaat alanında çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Kadir Kara, inşaat çalışmalarının yüzde 65’nin tamamlandığını söyledi.

TOKİ’ de konut satış rakamları için yeni bir düzenleme olduğunu ve bu yüzden satışların tahmin edilen tarihinin uzadığını ifade eden Başkan Kara, geçtiğimiz hafta Ankara’da TOKİ yetkilileri ile yaptığı görüşme sonucunda Mart ayı sonunda veya Nisan ayında satış için başvuruların alınmaya başlanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Satışların neden geciktiği ile bilgi veren Başkan Kadir Kara şunları söyledi:

“Normalde TOKİ tarafından yaptırılan konutların satışları yüzde 35’lik seviyeye gelince başlıyordu. Şu anda Osmaniye’de yapılmakta olan 320 konutluk Osmaniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesindeki konutların inşaatının yüzde 65’i tamamlandı. Çok daha önceden satışlarına başlanacak olan Yeşilyurt mahallesindeki konut satışları Samsun Canik’te yaşanan sel baskınının ardından uzadı. Bu olayda maalesef bodrum katlarda bulunan kapıcı dairelerinde ölümlü olaylar yaşandı. TOKİ artık bodrum kattaki kapıcı dairelerini iptal ediyor. Kapıcı daireleri 1.kata alınıyor. Bu yüzden konutların maliyetleri ve şerefiye payları yeniden hesaplanıyor. Geçtiğimiz hafta içi Ankara’da TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde konutların satış aşamasına geldiğini öğrendik. Yeni düzenlemeden dolayı satışların geciktiğini ama inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirttiler. En geç nisan ayı içerisinde satışların başlanacağını ifade ettiler. İnşallah en kısa zamanda satışlarla ilgili gerekli duyuruları yapacağız. Vatandaşlarımız bizden haber beklesinler.”

Reklam
Reklam

Yaveriye TOKİ’lerin hemen alt tarafında belediyeye ait olan 26 dönümlük arazinin TOKİ’ye verildiğini söyleyen Başkan Kara, bu alana TOKİ ile birlikte 256 konutluk Cebel Kent Konutlarını yapacaklarını söyledi. Projenin onaylandığını dile getiren Başkan Kadir Kara, 17 Nisan tarihinde yeni toplu konutun ihalesinin yapılacağını ve mayıs ayı içerisinde ise çalışmalara başlanılacağı ifade etti.

Ayrıca belediye meclisinin aldığı karar ile Dereobası civarındaki maliye ait arazileri ise dar gelirli ailelerimize TOKİ tarafından konut yapılması koşu ile toplu konut alanına dönüştürerek imara açtıklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz