Osmaniye'de “yeşil Ve Orman” Defilesi

Osmaniye’de 21-27 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında “Yeşil ve Orman” konulu defile yapıldı.Türkiye’nin çeşitli illerinden...

Osmaniye’de 21-27 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında “Yeşil ve Orman” konulu defile yapıldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden orman manzaralarının yer aldığı 50 fotoğraflık serginin açılışını Vali Celalettin Cerrah yaptı. Serginin gezilmesinin ardından Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Yeşil ve Orman” konulu defile yapıldı.

Vali Cerrah Osmaniye’nin orman bakımından şanslı bir il olduğunu kaydederek, “Osmaniye’nin yüzde 45’i orman. Bu bakımdan şanslı bir iliz. Bunun kıymetini bilmemiz ve ormanlarımızı korumamız, daha fazla ağaç dikmemiz lazım” dedi.

Reklam
Reklam

Orman konulu fotoğraf sergisinin insanların orman sevgisini ve ormanlarını koruma bilincini artıracağına inandığını da söyleyen Vali Cerrah, serginin hayırlı olmasını diledi.

Defile öncesinde konuşan Osmaniye Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan, 21-27 Mart Orman Haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ve bu etkinliklerinin orman bilincini artırmak ve farkındalık oluşturmak amacı taşıdığını kaydeti.

Programın devamında 35 kıyafetin yer aldığı “Yeşil ve Orman” konulu defile sergilendi. Defile sonunda 10. Yıl Marşı eşliğinde sergilenen, üzerinde Türk Bayrağı ve Türkiye haritasının yer aldığı kıyafet ile yine üzerinde Türk bayrağı bulunan bir diğer kıyafet izleyicilerden alkış aldı.

Defilenin ardından Adana Orman Bölge Müdür Vekili Yaşar Yaman Sağlam, Vali Celalettin Cerrah’a, Osmaniye’deki ormanların gelişmesine katkıları nedeniyle plaket takdim etti.

Vali Celalettin Cerrah ise Orman Haftası kutlamalarına, düzenlenen defile ile destek veren Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın’a plaket verdi.

Reklam
Reklam

Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Vali Celalettin Cerrah, Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Baro Başkanı Hamza Tor, Adana Orman Bölge Müdür Vekili Yaşar Yaman Sağlam, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve davetliler katıldı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: