Osmaniye’de zeytin hasadı başladı

Osmaniye’de yüzlerce vatandaş ekim alanları her geçen gün artan zeytin ağaçlarında hasat yaparak ekmek parası...

Osmaniye’de yüzlerce vatandaş ekim alanları her geçen gün artan zeytin ağaçlarında hasat yaparak ekmek parası çıkartıyor.
Günde 25 TL kazanan işçilerin her biri ortalama günlük 60 kilo zeytin topluyor.
Sabahın erken saatlerinde zeytin bahçelerine gelen işçiler önce ağaçların altına büyük brandalar seriyor. Ardından merdiven yardımıyla ağaca çıkan işçiler ellerinde zeytin tarağı ile zeytinleri brandalar üzerine düşüyorlar. Bu işlemin ardından zeytinler büyük bir titizlikle seçiliyor.
Osmaniye’nin şehir merkezine en yakın köyü olan Akyar Köyünde yıllardır zeytin toplayan Gönül Erdinç zeytinleri salamuralık ve zeytinyağı için ayrı ayrı seçtiklerini söyledi.
Erdinç, “Kahvaltılarda tüketmek üzere salamuralık için iri ve iyi olanları seçiyoruz. Diğer kalanlar ise zeytinyağı için ayrılıyor. Zeytin toplamak zor ve zahmetli bir iş olduğu için gün boyunca yoruluyoruz. Günlük 25 TL. alıyoruz. Bizim topraklarımız bereketli topraklardır. Zeytin üretimine de oldukça müsait. İlimizde her geçen gün artan zeytin ekim alanları bizlere olduğu gibi çok kişiye de ekmek kapısı açıyor. Ailelerimizle geliyor ve zeytin topluyoruz. Kısaca hem piknik yapıyor hem zeytin topluyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz