Osmaniye'deki Izci Kampına Samet Aybaba’nın Adı Verildi

Osmaniye Belediyesi tarafından Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde yaptırılmakta olan izci...

Osmaniye Belediyesi tarafından Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde yaptırılmakta olan izci kampına Osmaniyeli spor adamı Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın adı verildi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, inşaat çalışması devam eden Türkiye'nin ikinci büyük izci kampı inşaat alanında incelemeler yaptı.
Başkan Kara, 12 bin 671 metrekare alana yapılan tesise belediye meclisi üyelerinin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda "Samet Aybaba İzci Kampı ve Spor Kompleksi" adının verildiğini söyledi. Kamp projesinin, SODES Programı kapsamında desteklendiğini anlatan Kara, kampta çeşitli sportif faaliyetlerin de yapılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Gençleri, geleceğe iyi bir şekilde hazırlamak adına, onların daha rahat spor yapabilecekleri alanlar yapmaya çalıştıklarını dile getiren Kara, "Bu anlamda hazırladığımız projenin genel maliyeti 577 bin TL. Yaklaşık 135 bin TL’si SODES kapsamında DOĞAKA tarafından desteklendi. Geri kalan kısmı ise belediyemiz tarafından karşılanıyor. Çocuklarımızın değişik illerde gördükleri sportif faaliyetleri yapmaları adına bu tür tesisleri önemsiyoruz. İzci kampımız, özellikle yaz aylarında çeşitli illerden gelecek izcileri ağırlayacak. Bu sayede ilimizin tanıtımını yapmış olacağız. Belediye meclis üyelerimizin oy birliğiyle izci kampımıza, Beşiktaş Teknik Direktörü ve hemşehrimiz, Samet Aybaba'nın adını verdik. Bu tesis bittiğinde ülkemizin ikinci büyük tesisi olacak. Hocamla konuştum. Kendisi, bu kararımızdan dolayı teşekkür etti. Gurur duyacağını ve kampın açılışına katılacağını belirtti." diye konuştu.

Kara, izci kampında, su kanosu havuzu, badminton sahası, tırmanma duvarı, futbol, basketbol ve voleybol sahası, trambolin, izci evleri, amfi tiyatro, yemekhane ve engelli çocukların spor yapması için engelli parkurunun olacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz