Osmaniye'deki Orman Yangını

Osmaniye'nin Ürün Yaylası'nda çıkan yangın kontrol altın alındı.

Osmaniye'nin Ürün Yaylası'nda çıkan yangın kontrol altın alındı.

Merkeze bağlı Ürün Yaylası Dombullu mevkisinde öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Adana, Feke, Kadirli, Osmaniye, Kozan, Dörtyol orman işletme müdürlüklerine bağlı 200 orman işçisi, 12 arazöz, 6 su tankı, 1 yangın söndürme uçağı, 1 helikopter, itfaiye ekipleri ile vatandaşlar müdahale etti.

Osmaniye Orman İşletme Müdür Yardımcısı Kamil Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını, ilk belirlemelere göre 5 hektar kızılçam ormanının zarar gördüğünü belirterek, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Özer, yangının çıkış nedeninin ise araştırıldığını kaydetti.

Söndürme çalışmaları sırasında Orman İşçisi Uğur Kara ve Ökkeş Gök dumandan etkilendikleri için Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Muhabir: Tuğba Temir-Ümit Kahrıman / Volkan Kaşık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: