Osmaniye'deki Orman Yangınları

OSMANİYE (AA) - Kadirli ve Sumbas ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında yaklaşık 258 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya da yangında zarar gören vatandaşlara devletten yardım eli uzanacağını duyurdu. Yosunkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdam köyü Akyar Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangında 2 ev, 2 ahır, 1 traktör, 1 arazöz ve kullanılmayan okulun zarar gördüğünü 72 kovan arı ve 30 küçükbaş hayvanın telef olduğunu ifade etti. Devlet olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmasına başladığını belirten Yosunkaya, şöyle konuştu: “Orman yangını ekiplerimizin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Kısa süreli yangınlar devam ediyor, fakat korkulacak bir durum yok. Şu anda tespit ettiğimiz duruma göre 1 ev kullanılamaz durumda. Yangın süresince sayın Valimiz Mehmet Oduncu ve Osmaniye Milletvekilimiz Durdu Mehmet Kastal, bizimleydiler. Devlet olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız. Yaralarını saracağız. Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmaması sevindirici. Boşaltılan evlerde kalan 10 aileyi Sumbas Binali Yıldırım Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda misafir ediyoruz. Diğer aileler de yakınlarının yanında kalıyor.” Yangında traktörü yanan Vehbi Berber ise üzgün olduğunu belirterek, yetkililerden destek beklediklerini söyledi. Akdam köyü Muhtarı Hacı Osman Kadıoğlu da köyde büyük çapta maddi hasar oluştuğunu, devletin tüm imkanlarıyla her zaman yanlarında olduğunu ve ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: