Osmaniye'yi Resmin Diliyle Anlattılar

Osmaniye'yi resmin diliyle anlattılar. Kentin tarihi dokusunu işleyen öğrenciler, tuvale yansıttıkları çalışmalarınıysa düzenledikleri karma sergiyle...

Osmaniye'yi resmin diliyle anlattılar. Kentin tarihi dokusunu işleyen öğrenciler, tuvale yansıttıkları çalışmalarınıysa düzenledikleri karma sergiyle meraklısının beğenisine sundu.

Osmaniye Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından, Park 328 Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılışınıysa Vali Celalettin Cerrah yaptı. 25 öğrenci tarafından tuval üzerine yağlıboya ve akrilik çalışmalarından oluşan ve 'Osmaniye' adı verilen sergideyse Osmaniye'nin tarihi dokusu konu ediniyor. Daha önce İstanbul'da ziyarete açılan ve 60 resimden oluşan sergideyse sadece 39 eserin meraklısının beğenisine sunulduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları inceleyen Vali Cerrah, "Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim bölümü öğrencilerimizin yaşadıkları şehri konu alan sergilerinin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyorum. Lisemizden mezun olan öğrencilerimiz güzel sanatlar fakültelerine ve konservatuara devam edecekler, yaptıkları sanatsal etkinliklerle de ilimizin adını duyuracaklar. Başarılı öğrencilerimizin resimlerini daha önce İstanbul ve Ankara'da açmış olduğumuz sergilerde izledik ve eserleri orada da büyük beğeni topladı. Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerini kutluyorum" dedi.

Sergiyi gezerek burada öğrencilerle de ayaküstü sohbet eden Celalettin Cerrah, öğretmenlerden de bilgi aldı. Sergide ayrıca Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri, mini konseri sundu. Sergiye davet edilen katılımcılardan alkış toplayan konser büyük beğeni topladı. Öte yandan, 'Osmaniye' adı verilen karma serginin açılışına katılanlar arasında; İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Karalar, İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: