Osmanlı Devleti’Nin Kuruluşunun 718'inci Yıldönümü Kutlandı

Fatih TURAN/TRABZON, Osmanlı Haftası kutlamaları çerçevesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından  anma etkinliği düzenlendi. Atatürk Alanı’nda gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın

Fatih TURAN/TRABZON, Osmanlı Haftası kutlamaları çerçevesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından anma etkinliği düzenlendi. Atatürk Alanı’nda gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseriyle başlayan programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlik dolayısıyla alana kurulan çadırlarda etkinliği katılanlara kavurmalı pilav ikram edildi. İkram sırasında uzun kuyruklar oluştu, 500 kilogram pilav ve 2 bin ayran kısa sürede tükendi.
ECDADIMIZIN ANLAYIŞINI SÜRDÜRECEĞİZ
Etkinlikte konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sait Gürsoy, tarihi yaşatacaklarını belirterek, “Ecdadımızın adalet ve insan sevgisi anlayışını sürdürmeye devam ediyoruz. Hakkı, adaleti, hukuku, Allah’a kul olmayı, peygamberin sünnetine uymayı kendisine prensip edinmiş olan, dünyaya adalet dağıtan ve Avrupa’ya gittiğinde ‘Kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederim’ diyen, oradaki insanlara adaleti, barışı ve kardeşliği getiren muhteşem devletin torunları olarak ecdadımızı bu anlayışını dünya döndükçe sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Etkinlik mehteran takımının dinletisiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

FOTOĞRAF

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: