Osmanlı döneminde astrolojinin etkilerini hiç düşündünüz mü? İşte herkesin bildiği 12 burcun Osmanlıca isimleri...

Astroloji özellikle günümüzde neredeyse bütün alanlarda yansımalarını gösteriyor. Bazı insanlar günlük burç yorumunu okumadan güne başlamazken yeni yılın burçların üzerindeki etkileri de merak konusu olmaya başladı. Sizlerle Osmanlı döneminde burçlara verilen isimleri paylaşıyoruz...

Astroloji hayatın bütün alanlarında kendini gösterirken bazı kesimler bunu fal olarak yorumlamayı tercih ederek tepkilerini ortaya koydu. Geçtiğimiz yıl koronavirüs pandemisini astrologların bilmesi üzerine bu alana olan merak da arttı. Dilerseniz burçların kökenine inelim ve Osmanlı Devleti döneminde burçlara verilen isimleri sizlerle paylaşalım.

KOÇ

Zodyak’ın ilk burcu olan koçların egoları oldukça yüksektir. Bu burçta doğanlar genellikle pratiktir ve yaşanan olaylara karşı hemen refleks alarak tepkilerini gösterirler. Yaşanan olumlu bir durum karşısında coşkularını gizlemeyi tercih etmezler. Canlı ve atılgan olan koçlar, hayatları boyunca heyecanlı ilerlerler. Osmanlı döneminde koç burcuna “Davar-ül Kurban” ismi verilmiştir.

Reklam
Reklam

BOĞA

Hedefleri doğrultusunda ilerleyen boğaların en büyük özelliği sahip olmaktır. Sahip olmak onların adeta kişilik tanımıdır. Zevke ve keyife düşkün olan boğalar ikili ilişkilerde de karşı tarafa güven verir. Girdikleri ortamda dikkatleri üzerine çeken boğalar, girişken ve sıcakkanlıdır. Osmanlı Devleti’nde boğa burcu için “ Sığır-ül Camış” ismi uygun görülmüştür.

İKİZLER

Halk arasında kararsız ve dengesiz olarak bilinen ikizler burcu, hızlı düşünme yetisine sahiptir ve uygun bir şekilde çabuk hareket eder. Aynı anda birden fazla işi yapabilme yetisine sahiptir. Son derece neşeli ve mutlu oldukları bir anda birden modları yerle bir olabilir. Osmanlı döneminde ikizler burcuna, “Adem-ül Çift-i Aynen” adı takılmıştır.

YENGEÇ

Yaşamlarında neredeyse her konuda hassas davranan yengeç burçları, alıngan ve bir miktar kuruntulu olarak bilinir. Ayrıntıcılık özellikleri kimi zaman karşı tarafı hatta kendilerini de zorlar. Aldıkları sorumlulukların neticesinde karşı taraftan da aynı beklenti içine girerler. Osmanlı döneminde yengeç burcu için, “Mahluk-ül Derya-ül Böcakvari” ismi uygun görülmüştür.

Reklam
Reklam

ASLAN

Ormanın kralı olan aslan, Zodyak’ın lider burcu olarak kabul edilir. Yaşamlarında her daim parlak ve odak noktası olmak isterler. Organizasyon ve yönetim güçleri oldukça fazladır. İstediklerini başkalarına kolayca kabul ettirebilirler. Osmanlı Devleti’nde aslan burcu için “Malukat-ül Yahşi” ismi verilmiştir.

BAŞAK

Yönetici gezegenlerinden dolayı her daim bilginin peşinden koşarlar. Zekalarını kendilerine hizmet eden bir araç olarak görürler. Başak burçları pratiktie ve en önemli konu onlar için iştir Titizlik ve düzen merakı ile dikkatleri çeken başakların tembelliğe tahammülleri yoktur. Osmanlı döneminde başak burçları için “Nebahat-ül Arpa Vü Yulaf” ismi uygun görülmüştür.

TERAZİ

Hava grubuna ait Terazi burçları nazik, güler yüzlü ve güzelliklerine düşkün olmalarıyla bulundukları ortamda dikkatleri çekerler. Her zaman pozitif enerji saçan bu burç, hayatın güzelliklerine kendini adamıştır. Onun için her şeyin estetik bir yanı olmalıdır. Venüs’ün yönetiminde oldukları için hem kadınlarında hem erkeklerinde tarifi olmayan bir çekicilik vardır. Osmanlı döneminde terazi burcu için “Endaze-i Katar” adı uygun görülmüştür.

Reklam
Reklam

AKREP

Su grubu Akrep burçları etkileyici bakışları, gizemli ve güçlü karakterleriyle bulundukları ortamlarda hemen dikkati çekerler. Çoğu zaman sessizlikleriyle ön plana çıkan Akrep burçları az ve öz konuşurlar. Bazı şeyleri açıkta yaşamak yerine içlerinde tutmayı isterler. Tam olarak onların ne düşündüklerini çözemezsiniz. Osmanlı Devleti’nde akrep burçları için “Hasat-ül Zehr-i Zıkkım” ismi verilmiştir.

YAY

Ateş grubuna dahil Yay burçları pozitif enerjileri, neşeleri ve uyumlu yapılarıyla bilinirler. Yüksek enerjileri sayesinde her şeye yetişebilen bir burçtur. Öğrenmeyi, yeni kültürler tanımayı severler. Seyahat etmek onlar için olmazsa olmazlardandır. Girişkendirler, sosyalleşmeyi severler. En kötü zamanlarda bile hayatın iyimser tarafından bakmayı bilirler. Etrafındakilere de bu pozitiflikleriyle destek olurlar.  Osmanlı döneminde yay burçları için “Silah-ül Zemberek” adı verilmiştir.

OĞLAK

Toprak grubunun üyelerinden olan Oğlak burcu çalışkanlığı, ciddiyeti ve sabrıyla ilk başta dikkat çeker. Hayattaki her konuya ciddi yaklaşırlar. Bulundukları ortamlarda mesafeli tavırları dikkat çeker. Hemen samimi olmayı sevmeyen kişilerdir. Liderlik vasıfları çok yüksektir. Analitik düşünce yapıları ve çalışkanlıkları sayesinde diğer kişilerden daha fazla vizyona ve birikime sahip olabilirler. Aceleci değildirler. Sabrettiklerinde istediklerinin gerçek olacağını bilirler. Hızlı davranmanın hatalar getireceğini düşünürler. Hayatlarında hep bir hedef ve buna ulaşma çabası vardır. Osmanlı dönemindeoğlak burcu için, “Davar-ül sakal-ı sivri” ismi uygun görülmüştür.

Reklam
Reklam

KOVA

Hava grubunun temsilcilerinden olan Kova burçları marjinal tavırlarıyla, özgürlüklerine düşkünlükleriyle ve zekalarıyla bilinirler. Gerek fikirleriyle gerek dış görünüşleriyle bulundukları ortamda dikkatleri üzerilerine çekerler. Fikirlerde sabit olan Kova burçları, dik kafalı olduklarına dair eleştiriler alabilir. Fakat bu fikirlerde sabitlik tarih boyunca ünlü bilim adamlarının ve kadınlarının bu burçtan çıkmasını sağlamıştır. Akıllarına koyduklarının elbet bir gün doğru olacaklarına inanmaları sürekli aynı şeyi deneyip, yılmadan çalışmaları büyük keşifleri de beraberinde getirmiştir. Fikirlerine çok güvenmeleri bazen hayattan kendilerini soyutlamalarına neden olabilir. Osmanlı döneminde koca burçları için “Damacana” adı uygun görülmüştür.

BALIK

Su grubuna dahil olan Balık burçları duygusal yapıları, şefkatli tavırları ve geniş hayal güçleriyle kendilerini gösterirler. İnsani değerlere önem veren bu burcun bireylerinin empati yetenekleri çok gelişmiştir. Her zaman kendilerinden çok başkalarına önem verirler. Yardımseverlerdir. Kendileri ne kadar zor durumda olurlarsa olsunlar başkasına yardım etmek onları manevi olarak güçlendirir. Yaptıkları iyiliklerle bu dünyada yer edeceklerini düşünürler. Hırsın, paranın, şöhretin geçici olduklarını bilirler. Çok iyilik yapsalar da aynı karşılığı çoğu zaman bulamazlar. Yumuşak kalpli ve affedici olmaları insanlar tarafından kullanılabilir. Osmanlı’da balık burçları için “ Mahsulat-ı Derya” ismi verilmiştir.

Reklam
Reklam