Osmanlı hanedan mensupları yemekte buluştu

Osmanlı hanedan mensupları Beyoğlu’nda düzenlenen bir yemekte buluştu. Sultan 2. Abdülhamit’in torunu Harun Osmanoğlu, Sultan...

Osmanlı hanedan mensupları Beyoğlu’nda düzenlenen bir yemekte buluştu. Sultan 2. Abdülhamit’in torunu Harun Osmanoğlu, Sultan 5. Murad’ın torunu Osman Selaheddin Osmanoğlu ve Telgüzar İris’in de aralarında bulunduğu çok sayıda hanedan üyesinin katıldığı yemekte, hanedan mensupları hasret giderdi.
Osmanlı Hanedan üyeleri kuruluş beratı Sultan 2. Abdülhamit tarafından verilen ve 123. Kuruluş yılını kutlayan Hacı Abdullah Lokantası’nda bir araya geldi. Yemeğe Sultan 2. Abdülhamit’in torunu Harun Osmanoğlu, Sultan 5. Murad’ın torunu Osman Selaheddin Osmanoğlu ve Telgüzar İris’in de aralarında bulunduğu çok sayıda hanedan üyesi yer aldı. Yemeğe ilk gelen Sultan 5. Murad’ın torunu Osman Selaheddin Osmanoğlu, yemek masasındaki isim sıralamasının yanlış olduğunu belirterek, yeniden düzenleme yaptı. Hanedan üyelerinin gelmesiyle saray mutfağından lezzetlerin yer aldığı yemeğe geçildi.
Yemek sonunda hanedan üyeleri hasret giderdi. Yemeğe ev sahipliği yapan Hacı Abdullah Lokantası Genel Müdürü Abdullah Korun, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın memnuniyetini dile getirdi. Ardından yemeğe katılan hanedan mensupları tek tek tanıtıldı. Hanedan mensupları adına konuşan Osman Selaheddin Osmanoğlu, böyle bir organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.
Programa katılan Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş, tarihi bir ana tanıklık ettiklerini söyledi. Meseleye daha büyük açıdan bakıldığı takdirde normalleşmenin, Türkiye’nin normalleşmesi ve Türklerin normalleşmesi için canlı bir şahit olduğunu belirten Yalçıntaş, “Demokrasi geldiğinden beri Türkiye’de millet devlet barışması, millet devlet kucaklaşması, millet devlet bütünleşmesi gibi bir kavram haklı olarak söylenmiştir. Şu güzel sofra gösteriyor ki millet mazisiyle, Osmanlı hanedanı ile şeref duyarak kucaklaşıyor, kaynaşıyor, birleşiyor.” şeklinde konuştu.
Yemek sonunda hanedan üyelerine Hacı Abdullah Lokantası Genel Müdürü Abdullah Korun tarafından ‘Kutsal Emanetler’ adlı kitap takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz