“osmanlı Kudüs’ü 401 Sene Kavgasız Gürültüsüz İdare Etti”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Osmanlı Devleti’nin Kudüs’ü 401 sene kavgasız gürültüsüz idare...

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Osmanlı Devleti’nin Kudüs’ü 401 sene kavgasız gürültüsüz idare ettiğini belirterek, "BM artık dünyayı taşıyamıyor; İsrail aleyhinde 200'e yakın karar olmasına rağmen yaptırım uygulayamıyor" dedi.

Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen "Cuma Meclisi" konferansının bu haftaki konuğu Numan Kurtulmuş oldu. Dünya siyaset tarihi üzerine önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kurtulmuş, günümüz dünyasındaki uluslararası kurum ve kuruluşların II. Dünya Savaşı'nın ardından şekillenmeye başladığını ifade etti. Bu yapının artık çöküş aşamasına geldiğini belirten Kurtulmuş, ‘II. Dünya Savaşı'nın ardından oluşan bu yapı artık dünyayı taşımıyor. Özellikle Birleşmiş Milletler Konseyi son yıllarda sergilediği tutum ve davranışlarla bunu apaçık gösteriyor. Örneğin İsrail aleyhine 200’e yakın karar olmasına ve ülkede kan gövdeyi götürmesine rağmen bu ülkeye herhangi bir yaptırım uygulayamıyor çünkü İsrail’in arkasında dayısı var. Aynı şekilde bu Suriye için de geçerli. Durum bu ülkede de aynı” dedi.

Reklam
Reklam

Birleşmiş Milletlerin söylendiği gibi barışı tesis etmediğine değinen Kurtulmuş, bu mevcut yapının günümüzde uyguladığı yanlış politikalardan dolayı değişme vaktinin geldiğini söyledi. Kurtulmuş, "Birleşmiş Milletler barışı tesis etmiyor. Dünya üzerinde sadece 5 ülke istediği şekilde yönetecek. Peki diğer 195 ülke ne olacak? Bu ülkeleri yıllardır görmezden geldikleri için bu yapının değişme vaktinin geldiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Geçmişteki sanayileşme sürecinde ülkemizde çok acı hatıraların yaşandığını ifade eden Kurtulmuş, “1978 yılında kurulan TUSAŞ, o dönemde önemli projeler geliştirerek İtalya ile ortak yapım harp uçağı yapma kararı almıştır. Fakat her şey rayındayken bir anda karanlık odadan edilen bir telefonla bu anlaşma iptal edilmiş ve bu alanda ülkemizin aleyhine sonuçlandırılmıştır. Ayrıca yıllarca kaportası samandan kaplı Anadol markası arabalar üretilip sanayileşmede geride kalmamız sağlanmış, bu sayede karanlık güçler ülkemizin kalkınmasına engel olmuştur. Bunu yapan kişilerle 27 Mayıs’ı, 28 Şubat’ı 12 Eylül’ü yapan kişiler bana göre aynı kişilerdir. Bu kişiler, 1960’lı yıllarda diğer ülkeler aya giderken ülkemizi yaya bırakmışlar” dedi.

Reklam
Reklam

Ülkemizin refaha kavuşmasını engelleyip Orta Doğu coğrafyasında güç olmasını engellemek için geçmişte birçok tuzağa çekildiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Darbeler, ülke olarak bölgede güçlü olmamızı engellemek için yapılmıştır. 1960 ve 1980 Darbesi, ayrıca 28 Şubat ile birlikte güçlenmeye hazır durumda olan ülkemiz, bu darbeler sayesinde yeniden durulmaya itilmiş ve tüm bu darbeler özel olarak planlı bir şekilde dış güçler tarafından yaptırılarak güçlenmemize engel olunmuştur.”

Orta Doğu’da son günlerde yaşanan savaşlardan da bahseden Kurtulmuş, geçmişte Osmanlı Devleti’nin bu ülkelerde kan dökmeden kavgasız gürültüsüz bir şekilde yüz yıllardır hüküm sürdürdüğünü fakat günümüzde bu coğrafyada savaşların bitmediğini dile getirdi. Osmanlı’nın kendi içinde millet sistemi kurarak yönetim şeklini uyguladığını ve sistemi bu şekilde işlettiğini belirten Kurtulmuş, Fransız devrimlerinden sonra milliyetçilik akımının dünyada arttığını ve bu durum neticesinde yüzyıllardır kardeş gibi geçinen milletlerin bir anda birbirlerine düşman edildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: