Osmanlı'nın 'Askıda Ekmek' Uygulaması Yeniden Başlatıldı

Edirne’de, Osmanlı döneminde fakir insanların ekmek ihtiyacının karşılanması amacıyla fırınlara konulan 'Askıda Ekmek' uygulaması yeniden...

Edirne’de, Osmanlı döneminde fakir insanların ekmek ihtiyacının karşılanması amacıyla fırınlara konulan 'Askıda Ekmek' uygulaması yeniden başlatıldı. Belediye, uygulamayı başlatmak için şehir merkezinde 3 fırınla anlaşma sağladı. Hayırsever insanlar tarafından alınan ekmekler ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bu askılara konuluyor.

Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar, askıların asıldığı fırınlara gelerek ekmek ihtiyacını karşılıyor. Yardım yapanla alanın birbirini görmediği uygulamanın başladığı iki haftalık süre içinde 200 vatandaş ekmek ihtiyacını karşıladı.

Reklam
Reklam

Anlaşmalı fırınlarda incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, insanların onurunu kırmadan, onları rencide etmeden bir şeyler yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kıyık Caddesi üzerinde bulunan anlaşmalı fırına gelerek ilk ekmeği askıya atan Tanrıkulu, “Biz hayır işlerinde insanların onurunu kırmadan, onları rencide etmeden bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu üçüncü fırınımız. Burada asıl olan fırıncı arkadaşların bize desteği. İki fırında bir hafta gibi bir sürede 200’e yakın ekmek askıda toplandı. Bu, Osmanlı döneminden kalma bir gelenek.” diye konuştu.

Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamuller Derneği Başkanı Yılmaz Cambaz da şu anda 3 olan anlaşmalı fırın sayısını yükseltmek istediklerini belirtti. İl merkezinde 45 fırın olduğunu ifade eden Cambaz, ihtiyaç sahiplerine hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: