Osmanlı’nın 'Hurmalı Sultanlar Ezmesi' yeniden sofrada

Osmanlı Devleti’ne 92 yıl başkentlik yapmış olan Edirne’de geleneksel saray tatlıları tek tek gün yüzüne...

Osmanlı Devleti’ne 92 yıl başkentlik yapmış olan Edirne’de geleneksel saray tatlıları tek tek gün yüzüne çıkarılıyor. Osmanlı’nın geleneksel tatlılarından biri olan Hurmalı Sultanlar Ezmesi yeniden üretilmeye başladı.
Daha önce Osmanlı saraylarında tüketilen 50 civarındaki tatlıyı üreterek müşterisine sunan Arslanzade Şekerleme bunlara bir yenisini daha ekledi. Yapılan araştırmalar sonucunda imalatına başlanan Hurmalı Saray Ezmesi Ramazan öncesinde raflarda yerini almaya başladı. Arslanzâde Şekerleme sahibi Arif Meriç, ecdadın bıraktığı tatlıları birer birer gün yüzüne çıkardıklarını söyledi. Meriç, "Bu yıl Hurmalı Sultanlar Ezmesi. Hurma bin bir derde deva. İçinde ceviz, Antep fıstığı, çöğen, portakal kabuğu, damla sakızı bir araya getirdik. Bu mübarek Ramazan’a yeni ürünlerle gidiyoruz. Yaklaşık 16 saat oruç tutan insanlar güç kaybediyor. İftar ve sahurda bir miktar kullanılacak olan tatlımız oruçlu insanı gün boyu tok tutacak." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz