Osmanlının 'sandıklarda saklı saray yaşamı'

ANKARA (İHA-TBMM) - "Dolmabahçe Sarayı 150. Yıl Kutlama Etkinlikleri" çerçevesinde TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde düzenlenen serginin açılışını bugün saat 14.00'te TBMM Başkanı Bülent Arınç yapacak.

Dolmabahçe Sarayı'nda kullanılmış olan 100 parçadan fazla tarihi tekstil eserleri ziyaretçi ile buluşacak. Dolmabahçe Sarayı'nın açılışının 150. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "Dolmabahçe Sarayı 150. Yıl Kutlama Etkinlikleri" çerçevesinde "Sandıklarda Saklı Saray Yaşamı" isimli bir sergi düzenlenecek.

Reklam
Reklam

TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen serginin açılışını TBMM Başkanı Bülent Arınç yapacak. Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde bugün saat 14:00'te açılacak olan sergi 15 Aralık 2006 tarihine kadar açık kalacak.

"Sandıklarda Saklı Saray Yaşamı" sergisi ile Milli Saraylar Tekstil Koleksiyonunda yer alan seçkin örnekler tüm ihtişamları ve yaşanmışlıkları ile ilk kez sergilenecek.

Sergi ile, Saraydaki gündelik hayatın vazgeçilmez parçaları olan Puşideler, bohçalar, mahramahalar, seccadeler, üçetek entariler, bindallılar gibi önemli eserler ziyaretçilerle buluşacak. Sergi önümüzdeki dönemlerde başta ABD olmak üzere bazı ülkelerde de halka açılacak.