ÖSS Mardin birincisine burs imkanı

MARDİN (İHA) - Dün açıklanan ÖSS sonuçları ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Mardin ÖSS il birincisine, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu burs imkanı sağladı.

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, ÖSS'de Mardin il birincisi ve Türkiye 563. olan Dargeçit Lisesi öğrencisi Nurullah Arıkan'ı makamında kabul ederek eğitim ve öğretim hayatında kolaylık sağlaması için burs sağlayacağını söyledi. Kazandığı Hacettepe Tıp Fakültesi bölümü için ÖSS il birincisi Nurullah Arıkan'ı tebrik eden başkan Pamukçu, "Dargeçit İlçesi'nden böyle bir cevherin kazanması bizleri gururlandırdı. Son yıllarda özellikle Mardin'de eğitim ve öğretim alanında özel dershanelerin öğrencilerimize büyük katkısını görüyoruz. Bunlara da başarılı öğrenciler eklenince, Mardin'in başarı grafiği her geçen yıl daha yükseklere çıkmaktadır. Bir zamanlar terör yüzünden büyük sıkıntılar yaşayan ve okuma oranı düşük olan Dargeçit İlçesi'nde Nurullah gibi bir evladımızın ÖSS il birincisi olmasından dolayı, onu yetiştiren öğretmenlerine ve ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Ayrıca Başkan Pamukçu, Nurullah Arıkan'a öğrenim hayatı boyunca burs imkanı sağlayacağının sözünü verirken, Nurullah Arıkan ise hayallerini süsleyen doktorluk mesleğine bir adım daha yaklaştığı için çok mutlu olduğunu söyledi.