ÖSS'de hatalı soru iddiası

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantepli biyoloji öğretmeni Samet Polat, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) fen bilimleri 1. bölümde yer alan 30. sorunun cevabının hatalı olduğunu iddia etti.

Gaziantep'te özel bir dershanede biyoloji öğretmenliği yapan Samet Polat, ÖSS'de sorulan tüm soruları dershane olarak incelediklerini belirterek, "Yaptığımız incelemeye göre, fen bilimleri 1. bölümde sorulan 30. soruda, cevap olarak verilen D şıkkı hatalı. Soruda verilen bilgilere göre doğru cevabın A şıkkı olması gerekirdi. Bunun bir an önce düzeltilmesi gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

Hatalı sorunun düzeltilmesi için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) başvuruda bulunduğunu kaydeden Polat, "İlgili sorunun cevabının hatalı olduğunu fark etmemiz üzerine, düzeltilmesi için gerekli başvuruda bulunduk. Ancak şu ana kadar herhangi bir cevap gelmedi. Bir soru binlerce öğrencinin üniversiteye girmesini engelleyebilir. Yapılacak düzeltmeyle de çoğu öğrenciye üniversite kapısı aralanabilir" diye konuştu.

Polat, inceledikleri soru kitapçığı ve cevap anahtarında 2 hata gördüklerini, bunlardan birinin ÖSYM tarafından kabul edildiğini ifade etti.