BURSA (İHA) - Bursa'da inşaat mühendisi olan Ahmet Solak, yıllar sonra Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) oğluyla birlikte ter döktü.
Türkiye genelinde 1 milyon 537 bin, Bursa'da ise 39 bin 622 adayın yarıştığı ÖSS'de ayrı bir heyecan yaşayan 2 kişi vardı. 31 yıllık inşaat mühendisi olan Ahmet Solak, 1968 yılında girdiği üniversite sınavına yıllar sonra oğluyla birlikte girdi. Sabah saatlerinde oğlu Ömer Rasim Solak'ı sınava gireceği Kırcılar Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi'ne bırakan baba Ahmet Solak, eşiyle birlikte kendisi de sınava gireceği i Kırcılar Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi'ne bırakan baba Ahmet Solak, eşiyle birlikte kendisi de sınava gireceği Hürriyet İlköğretim Okulu'nun yolunu tuttu. Solak, yıllar önce girdiği sınavlarda duyduğu heyecanı aynı şekilde yaşadığını ifade etti.
Sınav sonrası kendisini yalnız bırakmayan eşi Leman Solak ile birlikte oğlu Ömer Rasim Solak'ın okuluna giden Ahmet Solak, çıkışta oğlunu kapıda karşıladı. Birbirlerine sınavın nasıl geçtiği hakkında soru soran baba-oğul, sonuçların ikisi için de hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Sınavının iyi geçtiğini belirten Ahmet Solak, genel de soruların zor olduğunu, ancak iyi incelendiğinde çözülebileceğinin mümkün olduğunu söyledi. Özellikle sözel soruların uzun ve karmaşık olduğundan yakınan Solak, zaman açısından vakit kaybına yol açan sorularla karşılaştığını belirtti. Sınava vakit buldukça hazırlandığını açıklayan Solak, kendisinin eğitim almaktan hoşlandığını vurguladı. Yaşamı boyunca ralliden, dağcılığa, musikiden, paraşütçülüğe kadar birçok sosyal aktiviteyle ilgilendiğini kaydeden Solak, "İnşaat mühendisi olarak, bir mimarın yaptığı pek çok işi yaptım. Ancak imza yetkisi söz konusu olduğunda diplomanın şart olduğunu anladım. Özellikle deprem sonrası çıkan yönetmelik ve kanunlarda bir binanın yapımında mimar, jeoloji mühendisi ve inşaat mühendisi ayrılmaz bir bütün haline geldi. Bu yüzden mimarlık ya da jeoloji mühendisliği okumak istiyorum" dedi.
İstediği bölümü kazandığı takdirde, önceden almış olduğu ortak derslerden muaf olacağını söyleyen Solak, "Sadece fark derslerini vereceğim. Bunun araştırmasını yaptım. Sorumlu olacağım 12 veya 13 tane fark dersini verebilirsem, 4 yıllık okulu bir yılda bitirme şansım var. Bu da sınava girmemde çok etkili oldu" şeklinde konuştu.
Babasıyla aynı gün sınava girmenin heyecanını yaşayan Ömer Rasim Solak ise 1997 yılında sınava girdiğini, ancak başarılı olamadığını bildirdi. Zaman geçtikçe okumanın gerekli olduğunu vurgulayan oğul Solak, sözel alanda sınava girdiğini ve soruların beklediğinden daha iyi geldiğini söyledi. Okul bahçesinde babasının elini öperek, "Babalar Günü"nü kutlayan oğlu Solak'a babası Ahmet Solak, "Senden daha iyi sonuç bekliyoruz. Senin başarın benimkinden daha önemli" diye cevap verdi.
Oğlu ve eşiyle birlikte, "Babalar Günü"nü kutlayacaklarını kaydeden Ahmet Solak, eşinin kendilerine büyük destek olduğunu, sınav sabahı kendisi ve oğlundan çok heyecanlandığını da sözlerine ekledi.