OSTİM GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Türkoğlu:

OSTİM Genç İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Türkoğlu, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerde (KOBİ) mali sıkıntıların başladığını ifade

OSTİM Genç İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Türkoğlu, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerde (KOBİ) mali sıkıntıların başladığını ifade ederek, "Bu konuda özellikle bankalara büyük görev düşüyor. Bankalar KOBİ'lere kredi kolaylığı sağlamalıdır" dedi.

Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, KOBİ'lerin finans sıkıntısı yaşadığını kaydederek, "Talep edilen kredileri bazı bankaların geri çevirmesiyle KOBİ'lerin elleri kolları bağlandı. Ekonomik imkanları sınırlı olan bu işletmelerin bir bölümü ne yazık ki iflasın eşiğinde" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkiye'deki işletmelerin çoğunun KOBİ olduğu halde, KOBİ'lerin banka kredilerinden aldıkları payın düşük olduğunu ifade eden Türkoğlu, "Bu, söz konusu işletmelerin çeşitli sorunlarla karşı karşıya bulunduklarını, bu sorunların başında da finans sıkıntısı geldiğini gösteriyor. Kredi alımlarında yaşadıkları teminat sorunları, kredi miktarlarının az, maliyetlerinin ise yüksek oluşu gibi sıkıntılar KOBİ'lerin sağlıklı işleyişini önlediği gibi, rekabet güçlerini de azaltıyor" değerlendirmesini yaptı.

Türkoğlu, KOBİ'lerin banka kredisi dışında alternatif finans kaynaklarını kullanma yöntemini pek tercih etmediklerinin altını çizerek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Devletimizin KOBİ'lere kredi vermesi konusunda bankaları teşvik etmesi gerekmektedir. Kredi alımıyla ilgili yaşanan sıkıntıların aşılmasında, işletmelerin verimliliğinin arttırılmasına dönük çalışmaların yapılmasında, hem bu işletmelerin ayakta kalıp üretmesi, hem de ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmaları açısından çok büyük yarar var."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: