OSTİM, KOBİ’leri bilimle buluşturacak

Ostim OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ostim’i özgün ürünler için sanayi ve bilimin buluşma...

Ostim OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ostim’i özgün ürünler için sanayi ve bilimin buluşma noktası haline getireceklerini söyledi.
Orhan Aydın, Ostim için planladıkları uzun vadeli hedefleri kamuoyu ile paylaştı. Şu anda kümelenme çalışmalarına odaklandıklarını vurgulayan Aydın, "Bölgesel kalkınma modeli olarak benimsediğimiz kümelenme çalışmalarında en çok önem verdiğimiz ayak; üniversiteler. Ostim’de ODTÜ’ye ait 50 bin metrekarelik bir arsa var. Burada medikal alanında bir teknopark ve araştırma merkezi yapmayı hedefliyoruz. Medikal küme firmalarının ve üniversitenin birlikte kuracağı bu merkezden Türkiye ve dünyanın ihtiyaçlarına yönelik üretim yapılacak." dedi.
Odaklandıkları diğer bir konun yenilenebilir enerji olduğunu kaydeden Aydın, üniversitelerin ortak katılımıyla ‘ekopark’ ve ‘enerji teknoparkı’ kurmayı plânladıklarını açıkladı. Aydın, “Medikalde ve savunmada olduğu gibi bölgemizde enerji alanında da odak noktası olmayı hedefliyoruz. Ayrıca Ostim ODTÜ Teknokent’i savunma odaklı bir teknokent haline getirmek istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

“OFİM, OSTİM'İN BEYNİ OLACAK”
inşaatı bitme aşamasında olan Ostim Finans ve İş Mekezi (OFİM) binasının da Ostim’e çok şey katacağını dile getiren Aydın, projenin detaylarını şöyle anlattı:
“Ostim Finans Merkezi binamızın bazı bölümlerini ODTÜ ile birlikte tasarım, mühendislik konularının ağırlıklı olduğu bir tematik teknopark şeklinde faaliyete geçirmek istiyoruz. Bu da Ostim’i bir fabrika olarak kullanabilen tasarım merkezi olacak. Yani yeni bir üretim merkezi kurmayacak, yeni takım-tezgah almayacak ama Ostim’deki bütün takımları, tezgahları kullanacak, insan kaynaklarını planlayabilecek bir beyin merkezi olacak. Mühendislik ve tasarım firmaları, endüstriyel tasarımcılar buraya gelecek; bu insanlar dünyanın neresinde, nasıl bir fikri olursa olsun buraya gelecekler ve tasarlayacaklar. Ostim’deki 5 bin firma, İvedik’teki diğer firmalar ve Ankara’daki diğer firmalarla beraber dünyada üretilmedik ürünleri burada tasarlayıp üreteceğiz. Türkiye’nin yeni motorunu, yeni otomobilini, enerji santrallerini yapabiliyor hale getireceğiz kendimizi. OFİM’de Ostim’e katkı verebilecek firmaları öncelikli olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu yatırımla KOBİ’leri katma değerli üretimle buluşturabilecek bir beyin oluşturmak istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz