ÖSYM AİS'ten hangi işlemler yapılabilir?

ÖSYM AİS, üniversite sürecinde ve ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlarda adayların kullanmaları gereken bir sistem olarak dikkat çekiyor. ÖSYM AİS'ten hangi işlemler yapılır sorusunun yanıtı haberimizdedir.

Ünivesite tercihlerinin başladığı günden bu yana en çok merak edilen sorulardan biri AİS’e nasıl giriş yapılacağıydı. Aday işlemleri sistemi olarak da bilinen AİS özellikle ÖSYM tarafından yapılan sınavlara kayıt yaptırmak, sınav hakkında bilgi almak, sınav sonuçlarını öğrenmek ve hatta öğrencilerin tercih işlemlerini yapmaları için kullanılıyor. Sınava kayıt işleminden tercihlerin yapılmasına kadar önemli bir süreç bu platform üzerinden yapıldığı için bu sistem hakkında gerekli bilgilere sahip olmak hayati önem taşıyor. Adaylar T.C. Kimlik / Y.U. Numarası ve kendi belirledikleri şifre ile günün yirmi dört saati internetin bulunduğu her yerden AİS sistemine bağlanarak kayıt bilgilerini görüntülemeden takip işlemlerine kadar onlarca işlemi bu site üzerinden halledebiliyor. AİS’e giriş yapmak isteyen adaylar ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak karşılarına çıkan ekran üzerinde bulunan alana T.C. kimlik numaraları ve şifre ile giriş yaparak istenilen bilgilere ulaşılabilmektedir. Üniversite tercih sonuçlarınızı da bu site üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Peki Aday İşlemleri Sistemi (AİS) nedir?

AİS’in açılımı Aday İşlemleri Sitemidir. Bu sistem ÖSYM tarafından geliştirilmiştir ve aynı şekilde ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda adaylara hizmet etmesi için sunulmuştur. AİS ile adaylar; sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri ile ilgili bilgileri bu sitem üzerinden sorgulama yaparak öğrenmektedirler . AİS’in asıl amacı ise; Üniversiteye veya diğer sınavlara katılacak olan adayların herhangi bir ÖSYM sınavında, sınav giriş yerleri, bireysel sınav başvurusu, sınav giriş belgesi ve sınav sonuçlarını öğrenmeleri, tercih işlemleri ile kayıt bilgilerini görüntülemeleri ve takip İşlemleri gibi günün her hangi saatinde, internet bağlantısının olduğu her yerden T.C. Kimlik / Y.U. Numarası ve adayın kendi belirlediği şifre bilgileri ile Aday İşlemleri Sistemine giriş yaparak diledikleri şekilde yararlanmalarıdır.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, 18 Temmuz 2016 tarihinde ÖSYM'nin internet sayfasından yayımlanan kılavuzda ise güncellemeler yapıldı. Buna göre, OHAL Kararnamesi ile kapatılan;

Reklam
Reklam

Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa),
Canik Başarı Üniversitesi (Samsun),
Fatih Üniversitesi (İstanbul),
Gediz Üniversitesi (İzmir),
İpek Üniversitesi (Ankara),
Melikşah Üniversitesi (Kayseri),
İzmir Üniversitesi (İzmir),
Mevlana Üniversitesi (Konya),
Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul),
Selahattin Eyyubi Üniversitesi (Diyarbakır),
Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul),
Şifa Üniversitesi (İzmir),
Turgut Özal Üniversitesi (Ankara),
Zirve Üniversitesi (Gaziantep) kılavuzdan çıkarıldı. Bu güncellemeden sonra AİS sistemi üzerinden bu üniversiteler hakkında bir işlem yapamayacaksınız.