ÖSYM Başkan Yardımcısı Pekşen: "ÖSYM, Bir Kişinin, Bir Adayın Bile Haksızlığauğramasına Veya Birisine Ayrıcalık Tanınmasınamüsaade Etmeyecek Yapıları Oluşturmak Için Var"

ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Pekşen, "ÖSYM, bir kişinin, bir adayın bile haksızlığa uğramasına veya birisine ayrıcalık tanınmasına müsaade

ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Pekşen, "ÖSYM, bir kişinin, bir adayın bile haksızlığa uğramasına veya birisine ayrıcalık tanınmasına müsaade etmeyecek yapıları oluşturmak için var" dedi.

Pekşen, ÖSYM'nin Bayburt'taki sınav başvuru merkezlerinde incelemelerde bulunarak Bayburt Sınav Merkezi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Esen Taşgın'dan merkezin kentteki işleyişi hakkında bilgi aldı.

İnceleme yaptığı merkezlerde kayıt işlemi yaptıran öğrencilerle görüşen Pekşen, öğrencilere, ÖSYM'den beklenti, istek ve eleştirilerini içeren anket formu doldurttu.

Reklam
Reklam

Pekşen, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSYM'nin çoğunlukla basında olumsuz şekilde gündeme geldiğini belirterek, "Ama ÖSYM'de çok güzel işler yapılıyor, bunlar devam edecek" diye konuştu.

Birinci önceliklerinin sınav güvenliği olduğunu vurgulayan Pekşen, "Onu geldiğimiz gün ortaya koyduk. ÖSYM, bir kişinin, bir adayın bile haksızlığa uğramasına veya birisine ayrıcalık tanınmasına müsaade etmeyecek yapıları oluşturmak için var" dedi.

Sınava giren tüm adayların haklarına azami derecede özen gösterdiklerini ifade eden Pekşen, şunları söyledi:

"Bizim şöyle bir sloganımız da oluştu, 'emeğiniz emanetimizdir' diyoruz. Gerçekten her birinin emeğine olan saygımızı göstermek amacıyla çalışıyoruz. Kimsenin aklında en küçük bir 'benim hakkım yendi' ya da 'ben haksızlığa uğradım' anlayışı olmaması için çalışıyoruz. Vaktiyle böyle şeyler olmuş olabilir. Biz bunları çok dile getirmiyoruz, işimizi çok düzgün yapmaya çalışıyoruz. Buna rağmen basında ÖSYM hak ettiği saygıyı almış değil. Ama biz inanıyoruz ki oradaki eleştirilerden de yararlanarak ÖSYM'yi daha iyi yerlere getireceğiz."

Reklam
Reklam

ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda Bayburt'un üst sıralarda yer aldığını kaydeden Pekşen, şöyle devam etti:

"Bayburt benim dikkatimi sınav analizlerinden sonra çekmişti. Eğitim seviyesi ve yaptığımız sınavlardaki başarıları açısından çok iyi bir yerdeydi. Belki eğitim imkansızlıkları içerisinde bu başarıyı göstermiş olmaları çok dikkat çekici. Ben bunu, bu topraklara bağlıyorum. Demek ki bu topraklarda yetişen insanlar yetkinlik açısından gayet iyi durumdalar. Bayburt adayları ÖSYM'nin sınavlarında birçok büyük şehrin üzerinde yer alıyor."

Muhabir: Abdulkadir Nişancı / Asena Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: