ÖSYM Başkanı Demir, Doğubayazıt’ın Tarihi Ve Kültürel Yerlerini Gezdi

ÖSYM'nin 7. Durum Analizi ve İstişare Toplantısı'na katılmak üzere Ağrı'ya gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr.Ali...

ÖSYM'nin 7. Durum Analizi ve İstişare Toplantısı'na katılmak üzere Ağrı'ya gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr.Ali Demir, Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversite Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Pekşen, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir ve beraberindekilerle birlikte Doğubayazıt'a gelen Demir, İshakpaşa Sarayı'nı gezdi. İshakpaşa Sarayı hakkında detaylı bilgi alan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, sarayın tek kelime ile bir medeniyet dehası olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Demir, "Bu kadar sert bir coğrafi alanda ecdadımız resmen muhteşem bir medeniyet harikası bir saray inşa etmişler. Bizler de bugün burada bu muhteşem sarayı gezmekten çok şanslı ve de mutlu olduk.” açıklamasında bulundu.

Beraberindeki heyetle birlikte Ahmedi Hani Türbesi'ni ziyaret eden Demir, Doğubayazıt merkezde bulunan uzak doğu el sanatları ve hediyelik eşyalarının satıldığı pasajları da gezip yetkililerden bilgi aldı.

Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde ağırlanan ÖSYM heyeti, ikram edilen yemeğin ardından ilçeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: