ÖSYM: Sınav öncesi zaman zaman bu tür duyumlar alınmaktadır

ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sorularının çalınarak bir AK Parti milletvekilinin e-mail adresi üzerinden dağıtılacağı...

ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sorularının çalınarak bir AK Parti milletvekilinin e-mail adresi üzerinden dağıtılacağı ihbarıyla ilgili, “Sınav öncesinde zaman zaman bu türden duyumlar alınmaktadır. ÖSYM sınav güvenliğini en üst düzeyde tutmaya özen göstermektedir.” açıklamasını yaptı.
ÖSYM, 2011 –LYS hakkında basında yer alan haberle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “17 Haziran 2011 günü bir günlük gazetenin ana sayfasında büyük puntolarla yer alan haber, 18–19 ve 25–26 Haziran 2011 günleri yapılacak olan 2011-LYS’lere katılacak adayları endişeye sürükleyebilecek niteliktedir. Sınavlar öncesinde zaman zaman bu türden duyumlar alınmaktadır.” denildi.
ÖSYM’nin, sınav güvenliğini en üst düzeyde tutmaya özen gösterdiği vurgulanan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Tüm sınavlarda olduğu gibi bu sınavlarda da gerek kurum içinde, gerek matbaada, gerekse de sınav evrakının Türkiye’nin dört bir yanına eriştirilmesi esnasında, emniyet birimleri ile işbirliği içinde, en üst seviyede güvenlik tedbirleri alınmıştır.
Adayların bu türden iddialara itibar etmeden, sükûnet içinde sınavlara katılmaları ve sadece bilgileri ile geleceklerine yön verme gayreti içinde olmaları tavsiye edilir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz