‘ÖSYM’nin Tercih Takvimini Öne Çekmesi Öğrencileri Mağdur Edecek’

Rehberlik uzmanı ve psikolojik danışman Dr. Erkan Kavas, ÖSYM’nin LYS sonuçlarını bir hafta gibi kısa...

Rehberlik uzmanı ve psikolojik danışman Dr. Erkan Kavas, ÖSYM’nin LYS sonuçlarını bir hafta gibi kısa bir sürede açıklamasının başarı olduğunu ancak 15-25 Temmuz 2013 tercih takviminin 8-18 Temmuz'a alınmasının buna gölge düşürebileceğini söyledi.

ÖSYM gibi ciddi ve geleneği olan kurumların yaptığı her değişikliğin, 100 binlerce öğrenciyle beraber milyonlarca aile ferdini de etkilediğini vurgulayan Kavas, “Tercih danışmanlığı hizmetlerinde çalışacak 10 binlerce öğretmen ve personelin yanında 100 binlerce öğrenci ve aileleri, tatil programlarını 15-25 Temmuz tarihine göre yapmıştı. Otel rezervasyonlarından köy, kasaba gibi yerlere yakınlarının yanına ziyaret ve tatile gitmeye kadar birçok programı buna göre hazırlandı. Tercih takviminin öne alınmasıyla bazı öğrenciler tercihlerini, tatilde oldukları beldelerde kendileri yapacak. Belki de uzman yardımından mahrum kalacaklar. Bazıları da tatillerini yarıda keserek, tercih danışmanlığı için eğitim gördükleri illere gidecek.” dedi.

Reklam
Reklam

Bazı öğrencilerin, üniversite ziyaretleri yapıp ve tercihlerine buna yön verme planlarını uygulayamayacağını ifade eden Dr. Kavas, “Yine birçok dershane, daha yeni izne ayrılan öğretmenlerini, tatillerini yarıda kestirerek tercih danışmanlığı için göreve çağırmıştır. Ayrıca 24 Haziran 2013 tarihli ÖSYM Kontenjan Kılavuzu örnek olarak yayınlanmış, güncellenmiş hali tekrar yayınlanacak, kısa bir süre sonra da tercih işlemleri başlayacaktır. Bu ise tercih robotu hazırlayan uzmanların zamanla yarışması demektir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: