Otel havuzunda rekor denemesi

ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Konaklı Beldesi'nde bulunan 5 yıldızlı Paşabay Otel'de kalan yüzlerce turist, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için havuz içinde aerobik yaptı, ancak rekor kırılamadı.

Halen 320 kişiyle İspanyollara ait rekoru kırmak için sabahın erken saatlerinde havuza giren turistler, otel animasyon ekibi eşliğinde 40 dakika su jimnastiği yaptı. Rekor denemesi noter huzurunda yapılırken, havuzun 200 metrekarelik alanı turistler için kapatıldı. Otel yetkilileri 1999 yılında havuz içine rekor denemesi yaptıklarını ve 360 kişi ile rekoru kardıklarını söyleyerek, "Ancak bu denememiz noter huzurunda olmadığı için Guinness Rekorlar Kitabı'na giremedik" dedi.

Reklam
Reklam

Otel animasyon şefi Malin Almgreen önderliğinde başlayan rekor denemesinde çoluk çocuk otel havuzuna giren turistler, 45 dakika boyunca aerobik yaptı. Müzik eşliğinde yapılan rekor denemesi sırasında elektrikler kesilince, turistler bir süre animasyoncuların şarkıları eşliğinde su jimnastiğine devam etti. Yarışma sonunda havuzda bulunan turistler teker teker havuzdan çıkarken, noter tarafından sayıldı. Dördüncü Noter Başkatibi Ahmet Yılmaz, yapılan sayıma göre 292 kişinin su jimnastiğine katıldığını ve bu rakamın rekordan çok uzak olduğunu söyledi. Otel yetkilileri rekor denemesinin önümüzdeki yıl tekrarlanacağını söyledi.

Animasyon şefi Malin Almgreen ise önümüzdeki yıl rekoru kırarak mutlaka Guines Rekorler Kitabı'na girecekleri sözünü verdi.