Otel olmayınca turistlere köylüler sahip çıktı

VAN (İHA) - Van'ın Muradiye ilçesine gezi için gelen ancak otel olmadığı için sokakta yatmak zorunda kalan Güney Koreli öğrencileri, Malkoçoğlu ailesi misafir etti.

Van'a, 15 öğretmen nezaretinde gelen 73 Güney Koreli öğrenci ayrılarak Van'ın tarihi ve turistik yerlerini gezmeye başladı. Öğretmenleri Choi You Soon nezaretinde Muradiye Şelalesi'ne gelen 7 kişilik öğrenci grubu, ilçede otel bulunmadığı için sokakta kaldı. Turistlerin sokakta kaldığını gören Tefik Malkoçoğlu isimli vatandaş, grup üyelerini evinde misafir etti. Türklerin misafirperverlik örneğini sergileyerek sokakta kalan çocukları evine götüren Malkoçoğlu, beton üzerinde yatmaya çalışan çocukları
gördüğünde çok üzüldüğünü ve bunun üzerine evine aldığını kaydetti. İnsanları çok sevdiğini de belirten Malkoçoğlu, "İlçede otel olmadığı için öğretmen ve öğrencileri evimde misafir ettim ve bundan dolayı çok mutluyum. Bilhassa çocukları çok seviyorum. Onları daha iyi ağırlamak isterdim fakat maddi gücüm olmadığından güzel bir yemek dahi yediremedim" dedi.

Reklam
Reklam

Yabancı dil bilen komşularının aracılığıyla misafirleriyle sohbet etme imkanı bulduğunu da kaydeden Malkoçoğlu, yabancı misafirleriyle birlikte yemek yeme mutluluğunu da yaşadığını kaydetti.

Akşam yenilen yemeğin ardından Malkoçoğlu ailesinin çocuklarıyla oyunlar oynayan ve türküler söyleyen misafirler, gece geç saatlere kadar halay çekti. Geceyi Malkoçoğlu'nun evinde geçiren Güney Koreli misafirler, Muradiye ilçesinde 1 hafta daha kalacaklarını ifade etti.

Türk kültürünü kendi öğrencilerine anlatmak için geldiklerini kaydeden grubun kameramanı Lee Hyun Woong ve öğretmeni Choi You Soon, kendi ülkelerine gittiklerinde Türk misafirperverliğini herkese anlatacaklarını kaydetti.