Otelinin bahçesinde yetiştirdiği muzları turistlere ikram ediyor

Antalya'da bir işletmeci, otelinin bahçesinde yetiştirdiği muzları turistlere ikram ediyor. Side'de apart (müstakil) otel işleten...

Antalya'da bir işletmeci, otelinin bahçesinde yetiştirdiği muzları turistlere ikram ediyor. Side'de apart (müstakil) otel işleten Mehmet Çelikten, 'Türkiye'de Alanya, Gazipaşa ve Mersin Anamur dışında muz yetişmez' anlayışını yıkmak için otelinin bahçesine 40 muz fidanı diktiğini ve hepsinden de meyve aldığını kaydetti.
Bahçesinde yetiştirdiği muz fidanlarından ilk yıl 180 kilogram ürün aldığını belirten Çelikten, bunun ilk üretim için büyük başarı olduğuna inandığını kaydetti.
Side Kemer Mahallesi'nin toprak, hava ve iklim yapısının muz üretimine elverişli olduğunu belirten Çelikten, gübre olarak sadece inek ve koyun gübresi kullandığını söyledi.
İlk dikimde elde ettiği muzun tamamını otelinde kalan Norveç, İsveç ve Alman turistlere ücretsiz ikram ettiğini belirten Çelikten, otelin bahçesinde muz dışında nar, portakal, mandalina, limon, aloevera bitkisi ve süs bitkileri yetiştirdiğini kaydetti.
Çelikten, "Amacımız otelin bahçesine diktiğim muzla, muzun Alanya, Anamur ve Gazipaşa ilçeleri dışında da yetiştiğini göstermekti. Muz fidanlarını Alanya'da aldım. Hepsi meyve verdi. Dikimin ilk yılında başarılı olduğuna inanıyorum. Bir sonraki yıl muzun sürgünlerinden oluşacak olan yeni fidanın meyvesinin daha çok olacağına inanıyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz